Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Το χέρι της εργατικής τάξης είναι πολύ πιο δυνατό από όσο νομίζετε

Η πολιτική σας είναι ποτισμένη, σε κάθε πλευρά της, με τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Γι' αυτό άλλωστε και επιχειρήσατε, με αποτυχία την πρώτη φορά, να προχωρήσετε σε μια βίαιη επίθεση απέναντι στο εργατικό κίνημα, με την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας, φέρνοντας εκείνη την τροπολογία νυχτιάτικα.
Κόπτεστε και εσείς - όπως ο ΣΕΒ - τάχα για την αντιπροσωπευτικότητα των σωματείων, και την ίδια στιγμή στηρίζετε την εργοδοτική τρομοκρατία και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που απομαζικοποιούν τα σωματεία.
Σας έπιασε ο πόνος τάχα για τη συμμετοχή των εργαζομένων, και την ίδια στιγμή διατηρείτε την αθλιότητα των «ενώσεων προσώπων», που μπορούν να συστήνονται με το 15% των εργαζομένων για να αποφασίζουν μειώσεις μισθών!
Δίπλα σ' αυτό το έγκλημα ετοιμάζετε και άλλα.
Φέρνετε μια νέα κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, που φυσικά θα σφραγίσει όλες τις αντιδραστικές αλλαγές των τελευταίων ετών.
Πού πήγε άραγε η υπόσχεσή σας πως θα επαναφέρετε τις προηγούμενες διατάξεις;
Ετοιμάζεστε να χτυπήσετε ακόμα και το δικαίωμα των σωματείων και ομοσπονδιών να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αξιοποιώντας ως πρόσχημα τη λεγόμενη αντιπροσωπευτικότητά τους.
Θέλετε να τσακίσετε το εργατικό κίνημα, να του κόψετε τα φτερά, να εμποδίσετε τα συνδικάτα ακόμα και να διαπραγματεύονται συλλογικά τους όρους εργασίας με τους καπιταλιστές.
Δεν σας υποχρεώνει κανείς να το κάνετε αυτό.
Εχετε, ως χώρος, ιστορική αλλεργία στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Αλλωστε, ακόμα και ως κυβέρνηση και κυβερνητικό κόμμα δεν έχετε και καμιά ουσιαστική παρουσία πουθενά... Οπότε μύχιος πόθος σας είναι να το διαγράψετε...
Δεν είναι τυχαία η στάση σας.
Κατάγεστε από ένα πολιτικό ρεύμα που έχει παραδώσει τα όπλα, που έχει ενσωματωθεί ολοκληρωτικά μέσα στο σύστημα, και που γι' αυτό, όποτε ακούτε για ταξική πάλη, σας πιάνει κρύος ιδρώτας...
Δεν θα σας απαντήσουμε ξανά, πως εσείς έχετε ψηφιστεί μόλις απ' το 20% του εκλογικού σώματος και πως, έτσι κι αλλιώς, δεν έχετε καμιά νομιμοποίηση να προχωρήσετε αυτό το μέτρο.
Ούτε ότι είναι αποκαλυπτική η δήθεν αγωνία του μεγάλου εχθρού των εργατικών δικαιωμάτων, του ΣΕΒ, για την υποτιθέμενη βελτίωση της λειτουργίας των σωματείων του εργατικού κινήματος.
Οι νόμοι του αστικού κράτους εκφράζουν το δίκαιο της δικής σας τάξης, της άρχουσας τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου που υπηρετείτε.
Ομως σας προειδοποιούμε να μην τολμήσετε να το επιχειρήσετε.
Δεν πρόκειται να παραδώσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της εργατικής τάξης στην απεργία, απλά επειδή θα το ψηφίσετε παρέα με την κατά τ' άλλα «επάρατη δεξιά» της ΝΔ, στη Βουλή.
Σας προειδοποιούμε πως το χέρι της εργατικής τάξης είναι πολύ πιο δυνατό από όσο νομίζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.