Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση (ΦΩΤΟ)

902.gr
Στη Θεσσαλονίκη, από τα ξημερώματα οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, στήνοντας απεργιακές φρουρές στις εισόδους της ΒΙΠΕ Σίνδου, στην επισιτιστική επιχείρηση NEXT στο λιμάνι της πόλης που τσαλαπατά εργασιακά δικαιώματα και αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, και σε καταστήματα του εμπορίου.
Αποφασισμένοι απεργοί εργάτες, από νωρίς άρχισαν να καταφθάνουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Αγαλμα Βενιζέλου, από τις 10 το πρωί, παίρνοντας τη θέση τους στο μεγάλο μέτωπο της εργατιάς που σαλπίζει αντεπίθεση στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ που χτυπά τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Με προσυγκέντρωση και πορεία έφτασαν στο χώρο τα μπλοκ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης, των Φοιτητών Συλλόγων. Μαχητικό και μαζικό παρόν έδωσαν οι αγρότες που πήραν τη θέση τους πίσω από το πανό του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά, οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ και του ΣΜΑΕΘ, έκλεισαν τα μαγαζιά τους και συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση, οι γυναίκες με τα πανό των Συλλόγων της ΟΓΕ. Εκεί πήραν τη θέση τους εργαζόμενοι στο Λιμάνι που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, εργαζόμενοι στην ανακύκλωση, σε επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, εργαζόμενοι στις κατασκευές, εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στις επιτροπές Αγώνα Μετάλλου και ΟΑΣΘ, εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί, οι σπουδαστές των ΙΕΚ κ.α.. 
Από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Σαλίμ Μουσάλλαμ, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης. Μετέφερε τον αγωνιστικό χαιρετισμό του Παλαιστινιακού λαού από την κατεχόμενη Παλαιστίνη, αναφέρθηκε στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και την 3η Ιντιφάντα που ξεκίνησε μετά τις προκλητικές αποφάσεις των ΗΠΑ και κάλεσε τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη του προς τον αγώνα των Παλαιστινίων. Επίσης απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Κόκα Κόλα» Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε την αμερικανική πολυεθνική που έχει εξαπολύσει ανοιχτή επίθεση εναντίον τους για να τους εξαναγκάσει να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Και τόνισε: "Παίρνουμε δύναμη από την τεράστια αλληλεγγύη του λαού. Συνεχίζουμε με τη στήριξη και την υποστήριξη όλων των εργαζομένων, με τη σιγουριά ότι αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί και οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους".
Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ έκανε ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Οπως είπε "από την απεργιακή μας συγκέντρωση σήμερα, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους εργοστασιάρχες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλεμπόρους, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματιών. (...) Σήμερα είναι μόνο η αρχή. Θα εντείνουμε την πάλη μας και οργανωμένοι, με τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, τα σωματεία των αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς συλλόγους και τους φοιτητικούς όλοι μαζί θα αντεπιτεθούμε.
Εμείς είμαστε αυτοί που θα τους χαλάσουμε τα σχέδια έτσι ώστε να μην περάσει από τη δική μας πλάτη η περιβόητη δίκαιη ανάπτυξη των μονοπωλίων και των πολυεθνικών".
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Οι χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές βροντοφώναζαν προβάλλοντας τις διεκδικήσεις τους: «Κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία", "συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών, αυτή είναι η απάντηση των εργατών", "όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία", "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Περνώντας έξω από το Αμερικάνικο Προξενείο διαδήλωσαν "Λευτεριά στην Παλαιστίνη" και κατήγγειλαν ότι σε "Συρία, Παλαιστίνη, Μέση Ανατολή, τους λαούς σκοτώνουν οι ΝΑΤΟϊκοί».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.