Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς και διακοπές ρεύματος

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς και διακοπές ρεύματος
Σε νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Ειρηνοδικεία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών οικογενειών εργαζομένων και ανέργων.
Στην Αττική, τα σωματεία οργανώνουν στις 9 π.μ., μαζί με ενώσεις και συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ παραστάσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν, στις 4 μ.μ., στα Ειρηνοδικεία Καλλιθέας (λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 273) και Κορωπίου(Κάσου 18, πίσω από το αστυνομικό τμήμα).
Στη Θεσσαλονίκη σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 3.30 μ.μ., στο Δικαστικό Μέγαρο.
Στο μεταξύ, η Επιτροπή για την παροχή βοήθειας και την οργάνωση της πάλης ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς που έχει συγκροτηθεί από τη Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, από τη Δευτέρα 6/11 και κάθε Δευτέρα, από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., θα βρίσκεται στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5Β), για το συντονισμό του αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας: 210.38.33.786, 697.40.10.107, 693.91.72.374, 694.74.45.479 και 697.22.20.265.
Αντίστοιχη Επιτροπή συγκρότησε και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ (τηλ. καθημερινής επικοινωνίας: 2310.23.31.34).
Παραστάσεις διαμαρτυρίας για τις διακοπές ρεύματος σε εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά
Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας για τις διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες έκαναν την περασμένη Παρασκευή εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία της Χαλκίδας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην περιοχή Δύο Δέντρα.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων κατήγγειλαν ότι εδώ και δύο βδομάδες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε σπίτι εργαζόμενου στον κλάδο των Τροφίμων, την ώρα που στις συνθήκες της απληρωσιάς, της ανεργίας, της μείωσης των συντάξεων, όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Στην ανακοίνωση που μοίρασαν τα σωματεία καταγγέλλουν πως δεκάδες νοικοκυριά απειλούνται με διακοπή ρεύματος την ώρα που μεγάλοι όμιλοι προχωρούν σε επενδύσεις και στην Ενέργεια. Κάλεσαν το λαό της περιοχής να αντιπαρατεθεί με την ανάπτυξη που έχει αποτέλεσμα να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και να βυθίζεται ο λαός στο σκοτάδι. Τα σωματεία απαιτούν να μη γίνεται καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες και να προβλέπονται ρυθμίσεις για όσους έχουν οφειλές, τέτοιες που να είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν.
Αντίστοιχη παρέμβαση έκαναν χτες στα γραφεία της ΔΕΗ, στο Τσαλικάκι, φορείς του Ηρακλείου Κρήτης. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπείες του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ διαμαρτυρήθηκαν για τις διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα οξυμένο στο δήμο Αρχανών - Αστερουσίων. Στην παρέμβαση παρευρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής «που βιώνουν έντονα το πρόβλημα των χρεών, με αποτέλεσμα διακοπή ρεύματος, λόγω του πετσοκόμματος του εισοδήματός τους, ειδικά με την άθλια ληστεία των μεγαλεμπόρων - βιομηχάνων στις τιμές του επιτραπέζιου σταφυλιού», όπως εξηγεί ο Αγροτικός Σύλλογος.
Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις εκατοντάδες διακοπές σε Κάρυστο και Μαρμάρι
Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και σε αυτοαπασχολούμενους της Καρύστου και του Μαρμαρίου ζητάει το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.
Οπως αναδεικνύει το κείμενο της Ερώτησης, με βάση στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, από 1η έως 19 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή 279 διακοπές ρεύματος! Οι διακοπές ρεύματος σταμάτησαν προσωρινά τη βδομάδα 23 - 27 Οκτώβρη, μόνο κάτω από τη διαμαρτυρία και κινητοποίηση των συλλόγων και κατοίκων, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι.
Το ΚΚΕ ζητά από τον αρμόδιο υπουργό: Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και σε αυτοαπασχολούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν. Να μειωθούν δραστικά τα υπέρογκα χρέη των λαϊκών στρωμάτων, που προέκυψαν λόγω των υπέρογκων τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας και να μεταφερθούν τα βάρη στους επιχειρηματικούς ομίλους που σχετίζονται με την ηλεκτρική ενέργεια και καταγράφουν τεράστια κέρδη. Να διασφαλιστεί φθηνό και επαρκές ρεύμα για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων εξαλείφοντας την ενεργειακή φτώχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.