Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο γύρο σφαγής των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων που ετοιμάζουν κυβέρνηση, βιομήχανοι, ΕΕ και ΔΝΤ, ενάντια στη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων αλλά και τα σχέδια της κυβέρνησης να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στηΘεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Μέσα από το συλλαλητήριο των ταξικών συνδικάτων, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της πόλης έδωσαν αγωνιστική απάντηση στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που στόχο έχει τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στους στόχους του κεφαλαίου. Διαδήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν τον αγώνα για κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, για την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Κώστας Κατσιμένης, πρόεδρος του Σωματείου Βιομηχανικού Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας (για την ομιλία, βλ. αναλυτικότερα παρακάτω).
Από το βήμα της συγκέντρωσης ανακοίνωσε την επόμενη αγωνιστική δράση του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη: Με αιχμή την προστασία των λαϊκών οικογενειών από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, διοργανώνειπαράσταση διαμαρτυρίας στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 25/10, στις 3.30 μ.μ.
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Με συνθήματα όπως «Των εργατών δικαίωμα είναι η απεργία, με αγώνες κατακτήθηκε, με αίμα και θυσία», «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Μέτρα και αντίμετρα, δουλειά τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές», σάλπισαν αγωνιστικό ξεσηκωμό και κάλεσαν σε οργάνωση παντού για να 'ρθουν τα πάνω κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.