Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών
Νέες κινητοποιήσεις σε Ειρηνοδικεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, οργανώνουν αύριο Τετάρτηεργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές.
Σε ανακοίνωση της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ αναφέρεται:
«Τα εργατικά σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές στην Αττική συνεχίζουμε την πάλη μας κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σπιτιών σε φτωχές, εργατικές, λαϊκές οικογένειες.
Οργανώνουμε νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας, που θα γίνουν την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 16.00 στα ειρηνοδικεία:
Αθήνας, Κυρίλλου Λουκάρεως 14
Πειραιά, Νικήτα 12
Κορωπίου, Κάσου 18 (πίσω από το αστυνομικό τμήμα)».
Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ υπενθυμίζει ακόμα ότι έχει συγκροτήσει Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή των απαραίτητων συμβουλών, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό (τηλ. επικοινωνίας: 210.38.33.786, 697.40.10.107, 693.91.72.374, 694.74.45.479, 697.22.20.265).
Με αντίστοιχο περιεχόμενο, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αύριο Τετάρτη στις 15.30. Ακόμα, ανακοίνωσε τη συγκρότηση Επιτροπής (τηλ. επικοινωνίας: 2310.233.134).
Συγκεντρώσεις για το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση
Στο μεταξύ, συγκέντρωση και πορεία διοργανώνει αύριο Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΛ, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, από τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων». Το Εργατικό Κέντρο έχει ήδη αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης πανεργατικής απεργίας όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τις αντεργατικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, ενώ καλεί να οργανωθούν η ενημέρωση και η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς.
Συλλαλητήριο διοργανώνει επίσης η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 26/10, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρουν θέση στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κυρίως του δικαιώματος στην απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.