Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Καταγγέλλουν τον αποκλεισμό συνδικαλίστριας από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

ΠΗΓΗ

Φωτογραφία αρχείου
Κοινό ψήφισμα υπογράφουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, μέσω του οποίου καταγγέλλουν τον αποκλεισμό συνδικαλίστριας από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.
Στο ψήφισμα αναφέρεται αναλυτικά:
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για τη μεθοδευμένη παρεμπόδιση συναδέλφου, εκλεγμένης στο ΔΣ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από την συμμετοχή της στις συνεδριάσεις του ΔΣ.
Η συνάδελφος, κάτοικος Μοιρών, μοναδική εκλεγμένη στο ΔΣ από την επαρχία, μετακινείται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ για τις εβδομαδιαίες συνεδριάσεις του ΔΣ, από τις Μοίρες στο Ηράκλειο, χωρίς κάλυψη των οδοιπορικών για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις από το σωματείο. Η κατάσταση αυτή, με την οποία η συνάδελφος αφαιμάζεται οικονομικά και υπόκειται σε χρόνια ταλαιπωρία από την περασμένη σχολική χρονιά, είναι αποτέλεσμα της επίμονης και ενιαίας στάσης όλων των άλλων παρατάξεων που αρνούνται πεισματικά το αυτονόητο, δηλαδή να καλύψει το σωματείο τα οδοιπορικά.
Με τον τρόπο αυτό, μεθοδεύεται, ουσιαστικά, ο πλήρης αποκλεισμός της συναδέλφου από το ΔΣ, αφαιρώντας της τη δυνατότητα να συμμετέχει ισότιμα στις συνεδριάσεις και τις δραστηριότητες του ΔΣ, ως εκλεγμένο μέλος του, εκπροσωπώντας τους εκατοντάδες συναδέλφους της περιοχής της.
Φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου, μαζί με τους κολαούζους τους, φοβούνται την πρωτοπόρα συμβολή των δυνάμεων που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ στην οργάνωση της πάλης των εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τις κατευθύνσεις ΕΕ – ΟΟΣΑ που οδηγούν στην ισοπέδωση κάθε εργασιακού και εκπαιδευτικού δικαιώματος, στην πλήρη υποταγή του σχολείου στις ανάγκες του κεφαλαίου, μακριά από τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών για ενιαία εκπαίδευση.
Θεωρούμε ως αυτονόητο συνδικαλιστικό δικαίωμα και κατακτημένο στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ισότιμης συμμετοχής οποιουδήποτε εργαζόμενου στη δράση των σωματείων, πόσο μάλλον τη συμμετοχή εκλεγμένων συνδικαλιστών στη λειτουργία των οργάνων των σωματείων, τη διασφάλιση της έκφρασης των συσχετισμών δύναμης σε αυτά, όπως διαμορφώνονται από τη συμμετοχή των συναδέλφων στις διαδικασίες των εκλογών.
Οι παραπάνω κατακτήσεις πρέπει να περιφρουρούνται από τους εργαζόμενους, ως αναγκαία στοιχεία της ανασύνταξης του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέα επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, τη «νέα» αξιολόγηση, την «αναμόρφωση» του λυκείου, την κατάργηση θεμελιακών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία.
Ζητάμε:
Να σταματήσει κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης που οδηγεί στον αποκλεισμό και να ληφθούν όλα τα αναγκαία πρακτικά μέτρα ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών του ΔΣ στις συνεδριάσεις και τις άλλες δραστηριότητές του και να μην αξιοποιείται ο τόπος κατοικίας ή η οικονομική κατάσταση μέλους του ΔΣ ως εμπόδιο στη συμμετοχή του στο ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.