Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

                                                                 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς
Μαχητικές παρεμβάσεις σε Ειρηνοδικεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας
ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Ειρηνοδικεία πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη σωματεία εργαζομένων και αυταπασχολουμένων, καθώς και Λαϊκές Επιτροπές, συνεχίζοντας τον αγώνα κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών σπιτιών εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
Στην Αθήνα, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο, ανοίγοντας πανό με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»,ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος» και «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς». Στο τέλος της κινητοποίησης ανακοινώθηκε πως την Τετάρτη 1/11, εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, στις 9 π.μ., ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Υπενθυμίζεται ότι η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ έχει συγκροτήσει Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό. Τα τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας είναι: 210.3833786, 6974010107, 6939172374, 6947445479, 6972220265.
Ανάλογες κινητοποιήσεις στην Αττική έγιναν στον Πειραιά, το Κορωπίκαι τη Νίκαια.
Ακυρώθηκε πλειστηριασμός μαγαζιού ΕΒΕ
Αγωνιστική παρέμβαση έγινε επίσης στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, όπου ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωσης Αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής και συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου, καθώς επρόκειτο να εκδικαστεί υπόθεση κατάσχεσης μαγαζιού ΕΒΕ με έδρα το Ηράκλειο Αττικής, ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι μέλος του τοπικού σωματείου.
Ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός δεν έγινε, ενώ η Ενωση ΕΒΕ και Αυτοαπασχολουμένων Ηρακλείου Αττικής κάλεσε σε οργάνωση και συσπείρωση γύρω από το σωματείο.
Κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη
Παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκηςπραγματοποίησαν την Τετάρτη εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές της πόλης.
Στην είσοδο των δικαστηρίων άνοιξαν το πανό του ΠΑΜΕ με το σύνθημα«Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών». Παραμένοντας στο χώρο, με τα συνθήματά τους και τις ανακοινώσεις, υπογράμμισαν την αποφασιστικότητά τους να οργανώσουν την πάλη ενάντια στις κατασχέσεις, με όλες τις μορφές, στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα δικαστήρια, όπου διενεργούνται οι πλειστηριασμοί.
Ηδη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ συγκρότησε Επιτροπήγια τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου μπορεί να απευθύνεται κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310-23.31.34.
Στη Θεσσαλία
Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών λαϊκών οικογενειών. Εργατικά σωματεία, σύλλογοι αυταπασχολουμένων και ΕΒΕ και μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος της περιοχής οργάνωσαν την κινητοποίηση, μετά από σύσκεψη που είχαν πραγματοποιήσει τις προηγούμενες μέρες.
Μετά από παρέμβαση των εκπροσώπων των σωματείων, ματαιώθηκε πλειστηριασμός αδόμητου ακινήτου αυτοαπασχολούμενου που είχε βάλει υποθήκη για να πάρει δάνειο, ώστε να φτιάξει το κατάστημά του.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων απηύθυναν κάλεσμα προς κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενο να οργανωθεί η αντίσταση απέναντι στο σύνολο της βάρβαρης πολιτικής.
Από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς έχουν οριστεί υπεύθυνοι για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, όπου μπορούν να απευθύνονται όλοι όσοι χρειάζονται βοήθεια και αλληλεγγύη. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 697.36.09.128, 698.97.83.530, 697.36.03.270, 693.21.54.411, 693.42.76.468, 698.37.52.050.
Επιτροπή με αντίστοιχο περιεχόμενο συγκρότησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η Επιτροπή θα βρίσκεται στα γραφεία του ΕΚΛ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, 7 μ.μ. με 9 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410.25.07.08.
Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που ρημάζει στην κυριολεξία το βιος των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών. Καλεί, επίσης, κάθε σωματείο να οργανώσει αποφασιστικά την πάλη. Να απευθυνθεί στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων και των κλάδων. Να οργανώσει συσκέψεις, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.