Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Πληθαίνουν τα καλέσματα συμμετοχής - Αγωνιστική απάντηση στο νέο γύρο επίθεσης

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ


Στην τελική ευθεία της μάχης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, έχουν μπει συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς στη Βόρεια Ελλάδα. Στόχος η μαζική αγωνιστική απάντηση στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν η ΠΑΣΕΒΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.
Παράλληλα καθημερινά πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων και τα καλέσματα για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες αγωνιστικές δράσεις.
Να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους καλεί τα Σωματεία - μέλη της και τους εργαζόμενους του κλάδου η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ). Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί 5.30 μ.μ., μπροστά στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς».
«Στη ΔΕΘ για άλλη μια φορά θα παρουσιάσουν με ωραίο περιτύλιγμα τη συνέχιση της λεηλασίας από κυβέρνηση - ΣΕΒ - ΕΕ. Εμείς θα δώσουμε τη δική μας απάντηση!», τονίζει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πέλλας - Ημαθίας και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Επισημαίνει ότι «η “δίκαιη ανάπτυξη” που τάζουν δεν αφορά εμάς, τους εργαζόμενους και τη ζωή μας, αλλά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».
«Δυναμώνουμε το ταξικό συνδικάτο, συμμετέχουμε στις δράσεις που σχεδιάζει το ΠΑΜΕ σε κάθε γειτονιά μπροστά στη ΔΕΘ και βάζουμε τα θεμέλια για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο κίνημα, με σκοπό την απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε» τονίζει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πικετοφορίες που θα γίνουν σε Αθήνα, Πειραιά, Λαύριο και Ελευσίνα.

Καθημερινές παρεμβάσεις - Πικετοφορίες στην Αττική

Οι ταξικές συνδικαλιστές οργανώσεις αναπτύσσουν καθημερινά πλούσια δραστηριότητα με εξορμήσεις και περιοδείες μέσα στους χώρους δουλειά τόσο στην Αττική, όσο και στη Βόρεια Ελλάδα.
Σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής διοργανώνουν την Παρασκευή και το Σάββατο πικετοφορίες σε ΑθήναΠειραιάΠεριστέριΚαλλιθέαΛαύριο και Ελευσίνα.
Στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της πόλης διοργανώνουν στις 10 π.μ. συγκέντρωση μπροστά στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στην Αριστοτέλους 32.

Συνέντευξη και εκδήλωση από το ΠΑΜΕ

Μία μέρα πριν τη μεγάλη κινητοποίηση, την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη, το ΠΑΜΕ προγραμματίζει δύο κεντρικές παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη:
Συνέντευξη Τύπου στις 12 μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Θα παραβρεθούν και θα παρέμβουν εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Εκδήλωση - συζήτηση, στις 6 μ.μ., σε αίθουσα του ΕΚΘ, με θέμα «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη, τη δράση και την οργάνωση των εργαζομένων».

Αναχωρήσεις λεωφορείων

Λεωφορεία για την οργανωμένη μετακίνηση και συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα αναχωρήσουν από:
  • Βέροια, 4.30 μ.μ. από την πλατεία Ωρολογίου
  • Δράμα, 3 μ.μ. από την κεντρική πλατεία
  • Καβάλα, 3 μ.μ., από το Δημοτικό Κήπο
  • Κατερίνη, 4.30 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας
  • Κιλκίς, 4.30 μ.μ., από πλατεία Ειρήνης
  • Κοζάνη, 3.30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία
  • Κομοτηνή, 1.30 μ.μ., από το Δημαρχείο
  • Λάρισα, 4 μ.μ., από το χώρο της Λαϊκής της Τετάρτης, δίπλα στον Πηνειό
  • Βόλος, 2.30 μ.μ., από το Δημαρχείο Βόλου
  • Νάουσα, 4.30 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο
  • Ξάνθη, 2 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας
  • Πτολεμαΐδα, 3.30 μ.μ., από το Δημαρχείο
  • Σέρρες, 3.45 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο
  • Φλώρινα, 3 μ.μ., από το Νέο Πάρκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.