Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

Αρχική

Ανακοίνωση για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ΛΔ Κορέας

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) σε ανακοίνωσή του για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ, για την ΛΔ Κορέας, αναφέρει:
«Το ΠΣΕ, εκφράζει την σοβαρή ανησυχία του για το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ, της 5ης Αυγούστου (2371/2017) για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και του λαού της.
Το ΠΣΕ εκφράζει εκ νέου την σταθερή αλληλεγγύη του στον λαό της ΛΔ Κορέας και στο δικαίωμά του να αποφασίζει μόνος του για την τύχη και το μέλλον του χωρίς ξένες επεμβάσεις, ενώ καταδικάζει και απορρίπτει τις απειλές της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συμμάχων της στην περιοχή κατά της κυριαρχίας της ΛΔ Κορέας.
Καταδικάζουμε τις αυξανόμενες στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ, της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας, στην περιοχή, καθώς και την στρατιωτική παρουσία πάνω από 28.000 Αμερικανών στρατιωτών στον νότο της Κορεατικής χερσονήσου. Η ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στη Ν. Κορέα, αποτελεί μια ακόμη κλιμάκωση της πολιτικής των απειλών, που στοχεύει στην δυνατότητα του πρώτου χτυπήματος χωρίς την δυνατότητα απάντησης.
Το ΠΣΕ, είναι υπέρ της κατάργησης των πυρηνικών όπλων σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά δεν αποδέχεται την μονομερή, στοχευμένη προπαγάνδα κατά του “πυρηνικού προγράμματος” της ΛΔ Κορέας. Την ίδια στιγμή υποστηρίζουμε και απαιτούμε την ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ ΗΠΑ και ΛΔ Κορέας και την αντικατάσταση της συμφωνίας εκεχειρίας του 1953 με μια διμερή σαφή συμφωνία ειρήνης.
Το ΠΣΕ, ήταν ανέκαθεν κατά της απομόνωσης της ΛΔ Κορέας με κυρώσεις που στοχεύουν στο να πλήξουν τον λαό της και στην πραγματικότητα είναι μια ακόμη μορφή επιθετικότητας ή ακόμη και προετοιμασίας στρατιωτικής επέμβασης, όπως έγινε με το Ιράκ και την Λιβύη στο παρελθόν.
Οι εύλογες ανησυχίες της ΛΔ Κορέας, δεν μπορούν να απαντηθούν με κυρώσεις και απειλές, με απόπειρες στραγγαλισμού του λαού της, προκειμένου να επιβληθούν ο γεωστρατηγικός έλεγχος και η ιμπεριαλιστική κυριαρχία, που είναι στην πραγματικότητα οι αληθινές απειλές για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.
Υπενθυμίζουμε ότι αφενός πριν 72 χρόνια οι ΗΠΑ ήταν που χρησιμοποίησαν πυρηνικά όπλα στα εγκλήματά τους στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, αφετέρου, ότι ότι οι ΗΠΑ είναι που αρνούνται να απέχουν από την δυνατότητα πρώτου πυρηνικού χτυπήματος.
Το ΠΣΕ επιβεβαιώνει την υποστήριξή του στον αγώνα του Κορεατικού λαού κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, για την υπεράσπιση της κυριαρχίας του, για την αποστρατιωτικοποίηση και τον πυρηνικό αφοπλισμό της περιοχής, αλλά και για μια ανεξάρτητη, ειρηνική και ενωμένη Κορέα.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα πρέπει να σέβεται και να τηρεί τηξς Αρχές του Καταστατικού Χάρτη και όχι να τις παραβιάζει.
Η Γραμματεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.