Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Μέσα στους χώρους δουλειάς το αγωνιστικό κάλεσμα
Γενικές Συνελεύσεις, εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις με εργαζόμενους οργανώνουν συνδικάτα της Κεντρικής Μακεδονίας
Το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, μεταφέρουν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις, με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς.
Καλούν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν με νέες δυνάμεις τον αγώνα για αναπλήρωση των απωλειών, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων.
Στην πορεία προς το συλλαλητήριο, Σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν πρωτοβουλίες για τα εργατικά ατυχήματα και για τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, ενώ για τις 1 και 2 Σεπτέμβρη προγραμματίζονται πικετοφορίες στις γειτονιές της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Προετοιμασία παράλληλα με την οργάνωση της πάλης σε κλάδους
Η προετοιμασία του συλλαλητηρίου εξελίσσεται ταυτόχρονα με την οργάνωση της πάλης για την απόκρουση της εργοδοτικής επίθεσης σε μια σειρά από χώρους και κλάδους. Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει συσκέψεις, συμβάλλοντας στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου. Χτες πραγματοποίησε επίσης περιοδείες στο τυπογραφείο της «ΙΘΑΚΗΣ» στη Σίνδο και το βράδυ στη χαρτοβιομηχανία «SONOCO» στο Κιλκίς. Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων στον κλάδο βρίσκεται η μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση της εργοδοσίας με στόχο την επιβολή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών. Ενδεικτικό είναι ότι στα περισσότερα λιθογραφεία έχουν επιβληθεί μειώσεις μισθών 15-20%, ενώ η ΧΑΡΤΕΛ έχει επιβάλει ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 6%.
Παράλληλα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο της Υγείας δίνουν τη μάχη για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ μαζί με τη μάχη για την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης στις 8 Σεπτέμβρη, στις 8.30 π.μ., στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας. Την Κυριακή πραγματοποίησαν εξορμήσεις στα Νοσοκομεία «Αγιος Δημήτριος» και «Γεννηματάς».
Αντίστοιχος σχεδιασμός ενόψει του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ εξελίσσεται και σε άλλους κλάδους. Στο πλαίσιο αυτό, χτες πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και περιοδείες στους εργαζόμενους στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα, σε άλλους βιομηχανικούς χώρους, σε επιχειρήσεις πληροφορικής, δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ., ενώ σήμερα προγραμματίζονται περιοδείες στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, σε καταστήματα της «Σκλαβενίτης» και σε εμπορικά καταστήματα στον Εύοσμο.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, ήδη πολλά Σωματεία προγραμματίζουν Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις:
-- Σήμερα, Τρίτη, στις 7 μ.μ. στο ΕΚΘ, το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει τη Γενική του Συνέλευση.
-- Αύριο, Τετάρτη, Γενική Συνέλευση έχει ορίσει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ).
-- Ο Σύλλογος ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκηςπρογραμματίζει αύριο, Τετάρτη, σύσκεψη με εργαζόμενους της «κοινωφελούς εργασίας» και την Πέμπτη 31/8 με συμβασιούχους.
-- Η Ενωση Λογιστών προγραμματίζει σύσκεψη αύριο Τετάρτη.
Συσκέψεις σε Σέρρες και Νάουσα
Η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη για το σχεδιασμό της δράσης μπροστά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, σήμερα Τρίτη στις 19.30 στην ταβέρνα «Τ' Αηδόνια» (Δ. Μαρούλη 41). Επίσης, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, δρομολογεί λεωφορεία για το συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσουν στις 15.45 από το Εργατικό Κέντρο Σερρών.
Αντίστοιχη σύσκεψη διοργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, την Πέμπτη 31/8, στις 19.30, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Για το συλλαλητήριο το Σάββατο 9/9 δρομολογεί λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη, με αναχώρηση στις 16.30 από τα γραφεία του.
Στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου με τη συμμετοχή και των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής έχει μπει και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ».
Κάλεσμα συμμετοχής από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας
Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτέμβρη καλεί και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, δρομολογώντας λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ., από τον χώρο της Λαϊκής της Τετάρτης, δίπλα στον Πηνειό.
Σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ κάλεσαν τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους της περιοχής σε μαζική συμμετοχή, τονίζοντας ότι απέναντι στη συνέχεια της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης απαιτείται αγωνιστική συμπόρευση των εργαζομένων με τους μικρούς ΕΒΕ και αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση.
Επιπλέον, το ΕΚΛ οργανώνει την Παρασκευή 1/9 συγκέντρωση και πικετοφορία, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Εργατικού Κέντρου Λάρισας (Τάκη Γαργαλιάνου), με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Πάλης των συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον φασισμό που έχει καθιερωθεί, αφού αυτήν τη μέρα, το 1939, η ναζιστική Γερμανία ξεκίνησε επίσημα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος στοίχισε πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες και τεράστιες καταστροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.