Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Ο Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία συζήτησης των πέντε αντεργατικών τροπολογιών που αποτελούν τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τις άθλιες απαράδεκτες πραξικοπηματικές διαδικασίες που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, αλλά και το περιεχόμενο των τροπολογιών, αποχώρησε από τη διαδικασία.
Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, επισήμανε ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν συνέχεια και μέρος του 4ου μνημονίου που συμφώνησε και υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης. 
Αποδεικνύεται ότι και κατά τη διάρκεια της «ανάπτυξης», που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, κερδισμένοι είναι οι πλουτοκράτες και ζημιωμένοι οι εργαζόμενοι καθώς τα μέτρα μειώνουν τις συντάξεις κατά 250 εκατομμύρια ευρώ, παραπέμπουν στις ελληνικές καλένδες τις συλλογικές συμβάσεις, διευκολύνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και καρατομούν το αφορολόγητο εφαρμόζοντας τις «αναγκαίες προσαρμογές».
Επιβεβαιώνεται, συνέχισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, ότι τις όποιες διευκολύνσεις για το χρέος, που επικαλείται η κυβέρνηση, τις πληρώνει η λαϊκή οικογένεια, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση του χρέους δεν είναι «εθνική υπόθεση» αλλά σκληρός ταξικός στόχος. «Ο λαός ματώνει για ένα χρέος το οποίο ούτε δημιούργησε ούτε ευθύνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Το ΚΚΕ, κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος, καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν, να περάσουν στην αντεπίθεση, να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο στο περιεχόμενο, αλλά ακόμα και στον τρόπο νομοθέτησής της. 
Προειδοποίησε ότι η συμφωνία που ετοιμάζεται να συνυπογράψει η κυβέρνηση στο Γιούρογκρουπ στις 15 Ιούνη είναι αντιλαϊκή - αντεργατική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.