Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΔΕΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την αντεργατική, ταξική στάση της δημοτικής αρχής Μπουτάρη κατήγγειλε ο Γιάννης Δελής βουλευτής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Θεσσαλονίκης μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, όπου παρέμβαση έκαναν και οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης μετά από από κάλεσμα του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης. 

Ο κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος, κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση που εφαρμόζει παρόμοια πολιτική με εκείνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και συνεχίζει την ομηρία των εργαζομένων που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Ειδικότερα, για το δήμο Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε τη στάση του δημάρχου που στο όνομα της καθαριότητας της πόλης εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενώ άνοιξε το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του δήμου καλώντας ιδιώτη εργολάβο να την αναλάβει και στήνοντας ουσιαστικά απεργοσπαστικό μηχανισμό σε βάρος των συμβασιούχων. «Παλιά καλούσαν τον στρατό, τώρα καλούν τον εργολάβο», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Με την προκλητική αυτή κίνηση γίνεται σημαιοφόρος, ο πολιορκητικός κριός για την άλωση, την παράδοση του τομέα της καθαριότητας στους ιδιώτες, με επιπλέον χαράτσια για τους δημότες. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο τομέας των απορριμμάτων αποτελεί το νέο χρυσοφόρο κομμάτι για τους επιχειρηματίες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γ. Δελής.
Και συνέχισε: «Όσο για τις θεωρίες περί υποκινούμενων αγώνων από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ δεν πρωτοτυπεί καθόλου, δεκαετίες τώρα, από τα χρόνια του Μεταξά και του μετεμφυλιακού κράτους είναι το γνώριμο τροπάρι της εξουσίας του κεφαλαίου όταν έχει μπροστά του αποφασισμένους εργάτες που αμφισβητούν τις επιλογές του. Εσείς και τα έργα σας κ. Μπουτάρη και η βάρβαρη πολιτική που στηρίζετε, υποκινείτε τους αγώνες των εργαζομένων. Τί θέλετε δηλαδή να σας πουν και ευχαριστώ από πάνω;».
Ο Γ. Δελής κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα «να δουν καθαρά το αντιλαϊκό σχέδιο Μπουτάρη και τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής που τους στοχοποιεί. Να μην πέσουν στην παγίδα της διαίρεσης, του κοινωνικού αυτοματισμού που γίνεται κάθε φορά το βολικό εργαλείο για να εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική. Να σταθούν όλοι δίπλα στους εργαζόμενους συμβασιούχους του δήμου, στον ηρωικό αγώνα που δίνουν για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να ακυρώσετε τώρα, να αποσύρετε τώρα κ. Μπουτάρη την κατάπτυστη απόφασή σας για την παράδοση της καθαριότητας στα εργολαβικά συμφέροντα. Και η κυβέρνηση τώρα να δώσει λύση και να αφήσει τα παραμύθια μετατρέποντας όλες τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου». 
Καταλήγοντας επισήμανε ότι «Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" και ΚΚΕ, όπως πάντα, καθαρά και ξάστερα, το δηλώνουμε, θα είμαστε πάντα στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων ως το τέλος και μέσα και έξω από τη Βουλή». 

Προκλητική η στάση του δημάρχου 

Το ταξικό πρόσωπο της πολιτικής του δημάρχου Μπουτάρη αποκαλύφθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως ο ίδιος ομολόγησε στην τοποθέτησή του, η πόλη πρέπει να καθαριστεί για τους ξενοδόχους, τους επιχειρηματίες και τους καταστηματάρχες.
Δεν σταμάτησε να απειλεί τους εργαζόμενους με απεργοσπαστικό μηχανισμό ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η απόφασή του για πρόσληψη εργολάβου έγινε την ώρα που βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για να καθοριστούν περισσότερα δρομολόγια και βάρδιες προκειμένου να καθαριστεί η πόλη. Κι ενώ οι εργαζόμενοι αποδέχθηκαν τις περισσότερες βάρδιες, ο δήμαρχος προχώρησε στην απόφαση για πρόσληψη ιδιώτη εργολάβο.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως έφθασε στο σημείο να τους προτείνει να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να καθαρίσουν μαζί με τον εργολάβο, την πόλη της Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας έτσι πως απώτερος στόχος είναι η παράδοση του τομέα της καθαριότητας στους ιδιώτες.  

Παρέμβαση της Σ. Εξαδακτύλου - εκπροσώπου των συμβασιούχων

https://youtu.be/CMWZwwolQZk 


Την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που οδηγεί στο δρόμο της απόλυσης και της ανεργίας χιλιάδες συμβασιούχους, κατήγγειλε η Σοφία Εξαδακτύλου, αντιπρόσωπος σωματείου εργαζομένων συμβασιούχων ΟΤΑ Δ. Θεσσαλονίκης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε οι συμβασιούχοι είναι 750 και οι μόνιμοι 350, τονίζοντας την αναγκαιότητα της παραμονής των εργαζομένων στις θέσεις τους.
Κατήγγειλε την πρόθεση της διοίκησης του Δήμου να καλέσει ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων επισημαίνοντας ότι αυτή η απόφαση κοστίζει πολύ ακριβά έως και 192.000 ευρώ. Κάλεσε τον Δήμο να αποσύρει την απόφασή του, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, το δικαίωμά τους στη ζωή και την αξιοπρέπεια. 

Παρέμβαση της Κ. Χοροζίδου, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης

Στην παρέμβασή της, η Κλεοπάτρα Χοροζίδου, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης κατήγγειλε τον εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων εκ μέρους κυβέρνησης και δημοτικών αρχών.
Όπως είπε, προσλήψεις τακτικού προσωπικού στον κλάδο έχουν να γίνουν από το 2000 και από τότε εφαρμόζονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που έχουν ψηφίσει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.
Κατήγγειλε επίσης τον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργείται, επισημαίνοντας πως δεν ισχύει, καθώς οι απεργοί έχουν στα χέρια τους, ψηφίσματα αλληλεγγύης από δεκάδες σωματεία και μαζικούς φορείς. 
«Εμείς τον κόσμο τον θέλουμε μαζί μας», επισήμανε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι οι βάρδιες ασφαλείας λειτουργούν εκ μέρους των εργαζομένων και υπενθύμισε πως οι εργαζόμενοι δούλευαν ακόμη και όταν ήταν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.