Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣΟ ελληνικός λαός και οι κομμουνιστές  «δεν πρόκειται να αφήσουν σε χλωρό κλαρί» του ΝΑΤΟικούς που περνάνε από την Ελλάδα, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος απευθυνόμενος σε στρατιωτικούς διοικητές του ΝΑΤΟ που παραβρέθηκαν σε συνεδρίαση επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, για «την παρουσία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια» και μεταξύ των εισηγητών ήταν ΝΑΤΟικοί στρατιωτικοί διοικητές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο.

Συγκεκριμένα η παρέμβασή του έγινε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Απαντώντας στους ΝΑΤΟικούς διοικητές, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ θύμισε τις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού και των κομμουνιστών ενάντια στη διέλευση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από την Ελλάδα το 1999 κατά το βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία αλλά και το πριν μερικές εβδομάδες μπλόκο στην Κοζάνη σε ΝΑΤΟική δύναμη που μέσω Ελλάδα σκόπευε να πάει στη Ρουμανία για να πάρει μέρος στη ΝΑΤΟική άσκηση «noble jump».
Τους κάλεσε «να στρέψουν τα μάτια τους» στη Θεσσαλονίκη και στο Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής Δράσης Συνδικάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.