Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για το διήμερο στην Θεσσαλονίκη

ΠΗΓΗ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλη τη χώρα που κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, διαδήλωσαν μαζικά, μαχητικά στις 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη
κάτω από το σύνθημα «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά» με προορισμό το Νατοϊκό Στρατηγείο.
Την επόμενη μέρα (25 Ιούνη) στα πλαίσια του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, πραγματοποιήθηκε διεθνής Συνδικαλιστική Σύσκεψη με τη συμμετοχή Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής.
Συγκεκριμένα πήραν μέρος: Η  Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ-WFTU), η Συνομοσπονδία Σερβίας SLOGA , η Συνομοσπονδία ΠΓΔΜ KSOM, η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία ΠΕΟ, η Συνδικαλιστική Οργάνωση Unione Sindacale di Base (USB) από την Ιταλία, η Ομοσπονδία Workers Union Coalition από την Παλαιστίνη, το Συνδικάτο Εκπαιδευτικών KTOEOS από την Κύπρο, η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Συρίας GFTU, η Ομοσπονδία Τροφίμων Αιγύπτου GTUAFILW, η Ομοσπονδία Μεταφορών Τουρκίας Nakliyat – Is, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Τουρκίας- TOLEYIS, η Ομοσπονδία Μετάλλου Τουρκίας Birlesik Metal Is. Την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ χαιρέτισαν με μηνύματα τους συνδικαλιστικές οργανώσεις από την Βοσνία, από την Κύπρο, την Παλαιστίνη, το Ιράκ καθώς και ομάδα συνδικαλιστών από τις ΗΠΑ.
Η Διεθνής Σύσκεψη κατέληξε στα εξής:
  • Να υπάρξει κοινή ανακοίνωση των συμμετεχόντων στη συνάντηση.
  • Να πραγματοποιηθεί Πανευρωπαϊκή συνάντηση στις Βρυξέλλες για το ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
  • Να πραγματοποιηθεί Ημέρα δράσης των συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης, της Συρίας, της Κούβας, του Ιράκ, της Λιβύης.
  • Να γίνει καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες - μετανάστες που να περιλαμβάνει με κοινή αφίσα, κοινή ανακοίνωση και εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες.
  • Να δυναμώσει ο κοινός συντονισμός για να αντιμετωπίζουμε την επιθετικότητα των εργοδοτών όπως απολύσεις, την ανεργία, τη μάχη για το μεροκάματο κτλ»
Η εισήγηση της σύσκεψης αλλά και οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν από τις ξένες αντιπροσωπείες, θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες τόσο γραπτά όσο και οπτικοακουστικά με τον ανάλογο υποτιτλισμό.
Τέλος, το ΠΑΜΕ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την ομάδα των γιατρών που βρισκόταν στην πανελλαδική διαδήλωση στις 24 Ιούνη, τους συναδέλφους που βοήθησαν κάτω από δύσκολες συνθήκες σε κάθε είδους τροφοδοσία, τους μεταφραστές, τους τεχνικούς και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3 που συνέβαλαν στη μετάδοση της πανελλαδικής συγκέντρωσης του Σαββάτου αλλά και των εργασιών της διεθνούς συσκέψεως της Κυριακής.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.