Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Ο καλύτερος Ρουμάνος παίκτης της ιστορίας δηλώνει πως «στη Ρουμανία με τον κομμουνισμό ζούσαμε πολύ καλύτερα»

 ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ..
Ο καλύτερος Ρουμάνος παίκτης της ιστορίας δηλώνει πως «στη Ρουμανία με τον κομμουνισμό ζούσαμε πολύ καλύτερα» - ΚΚΕ - ΚΝΕ απέτρεψαν τη διέλευση ΝΑΤΟϊκού κομβόι στον Πολύμυλο Κοζάνης
Ο Γκεόργκι Χάτζι είναι Ρουμάνος πρώην ποδοσφαιριστής.
Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους μεσοεπιθετικούς στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 1980 και 1990!
Ο σπουδαιότερος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.Στο τελευταίο πρωτάθλημα του Συνδέσμου Ρουμανικού ποδοσφαίρου νίκησε η ομάδα που δημιουργήθηκε από τον Γκεόργκε Χάτζι, μόλις πριν από 8 χρόνια, η Βιτορούλ Κονστάντσα. Αυτή η ομάδα ποδοσφαίρου, προσπάθησε να νικήσει, με βάση το βασικό πανόραμα αθλητισμού και εκπαίδευσης, κόντρα στο ποδόσφαιρο του καρνέ επιταγών, το καπιταλιστικό, που δεσπόζει στο ρουμανικό αθλητικό τοπίο σήμερα.
Έχω διασώσει εδώ μια διάσημη συνέντευξη, με τον Ρουμάνο Γκεόργκε Χάτζι, μόλις 4 χρόνια πριν, την οποία έδωσε σε έναν Βρετανό δημοσιογράφο, μιλώντας για το πως έζησε κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής Ρουμανίας και πως οι αθλητικές επιτυχίες της εποχής εκείνης οφείλονται στο σοσιαλιστικό σύστημα.
Όταν ρωτήθηκε από τον Άγγλο δημοσιογράφο, πώς ήταν η ζωή τότε; O Γκεόργκε Χάτζι απάντησε προκαλώντας σκάνδαλο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της ρουμανικής προπαγάνδας, που χρησιμοποιείται για να κρύψει τα επιτεύγματα του ρουμάνικου κομμουνισμού (που δουλεύουν για να εξυπηρετούν τους συμμορίτες που έχουν λεηλατήσει τον πλούτο του ρουμανικού λαού κατά τα τελευταία 28 χρόνια).
Ωστόσο, η ιδιοφυΐα της μπάλας είπε, χωρίς περιστροφές, στη συνέχεια, «τίποτα δεν ήταν περιστασιακό, εκείνη τη στιγμή νιώθαμε πως αναπτυσσόμασταν σε ένα ήσυχο και ευχάριστο περιβάλλον. Είχαμε άριστες συνθήκες ανάπτυξης, ήμασταν πολιτισμένοι και η πολιτεία μας συμπεριφέρθηκε άριστα.»
Όπως είπαμε παραπάνω, Γκεόργκε Χάτζι εξήγησε, ότι το κομμουνιστικό σύστημα είχε σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι το ρουμανικό ποδόσφαιρο, καθώς και τα άλλα αθλήματα, κατάφεραν να έχουν μεγάλες επιτυχίες πριν την περίοδο του ΄90. «Το μόνο αρνητικό ήταν ότι δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε στο εξωτερικό», κατέληξε.
Η έκπληξη που προκάλεσε στους γραμματείς-φαρισαίους και τους μισθοφόρους του συστήματος, δεν υπήρξε για το ρουμανικό λαό, που όπως αποκαλύπτεται σε πολλές περιπτώσεις, αναγνωρίζει, ξανά και ξανά, ότι οι συνθήκες διαβίωσης ήταν πολύ καλύτερες πριν από το φασιστικό πραξικόπημα του Δεκεμβρίου του 1989 και κατά τη διάρκεια των δυόμισι επόμενων δεκαετιών της βίαιης επιβολής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Οι μελέτες
Στην πραγματικότητα, οι πρόσφατες μελέτες, με στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο ρουμανικός λαός δεν συμμερίζεται την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης της καπιταλιστικής δικτατορίας! Οι μελέτες επιβεβαιώνουν την ευρέως διαδεδομένη αναγνώριση των Ρουμάνων ότι η ζωή ήταν καλύτερη στο Σοσιαλισμό σε σύγκριση με το ισχύον καθεστώς. Αυτό προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το ρουμανικό Ινστιτούτο για την Αξιολόγηση και Στρατηγική (IRES), στην οποία σχεδόν το 70% των σκεπτόμενων Ρουμάνων, όπως ο Γκεόργκε Χάτζι, και κατά τη μελέτη που έγινε από το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη των Υπηρεσιών και την κατανάλωση του Πληθυσμού (INSCOP), σύμφωνα με την οποία το 60,5% των Ρουμάνων θεωρεί ότι βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση σήμερα από ό, τι πριν από το 1989 (και οι δύο έρευνες πραγματοποιήθηκαν με την ευκαιρία της 25ης επετείου του καπιταλισμού στη Ρουμανία).
Μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που αναρωτήθηκε «τι γνώμη έχετε για το πρώην Ρουμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα σε σχέση με τα σημερινά κόμματα», το 52% είπαν ότι προτιμούν το PCR (ΚΚΡ), και μόνο το 18% δήλωσε το αντίθετο. Από τους υπόλοιπους, το 22% δεν είχε άποψη και 8% πιστεύει ότι «όλοι είναι το ίδιο».
Φυσικά, δεν εννοούμε ότι οι δηλώσεις του Γ.Χ., δείχνουν ότι ο Γκεόργκε Χάτζι είναι κομμουνιστής, τουναντίον. Ωστόσο, με δεδομένη την καταστροφική πραγματικότητα, στη Ρουμανία υπάρχουν λίγοι που δεν αναγνωρίζουν, εκούσια ή αναγκασμένοι από τις περιστάσεις, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με την καταστροφή που προκλήθηκε από 28 χρόνια καπιταλιστικού νεοφιλελευθερισμού, ότι στα χρόνια του σοσιαλισμού απολάμβαναν μεγαλύτερη κοινωνική ευημερία και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, όλοι.
Μόνο εκείνοι που ζουν με το φόβο ότι μια μέρα, ξανά οι Ρουμάνοι εργάτες θα ανακτήσουν ό, τι τους έχει κλαπεί βίαια, ή εκείνοι που έχουν «εξημερωθεί» από την προπαγάνδα εκείνων που σήμερα έχουν στα χέρια τους όλα τα μέσα ενημέρωσης, δηλαδή μόνο οι μεγαλομαφιόζοι και οι δούλοι τους, εξακολουθούν να αγωνίζονται για να αρνηθούν τις εμφατικές αποδείξεις, ότι ο καπιταλιστικός παράδεισος δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ένα ψέμα που, ναι, πολλοί πίστευαν.
Ωστόσο, λόγω της κόλασης που σήμερα βιώνουν οι Ρουμάνοι κάτω από την τυραννία του κεφαλαίου, αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο, το θυμό ή την παραίτηση, αν μη τι άλλο έμοιαζε με κάτι σαν την Εδέμ, στην πραγματικότητα, αυτό που απολάμβαναν πριν η αιματηρή επιβολή του ισχύοντος καθεστώτος (δηλαδή, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και όλες τις βασικές ανάγκες για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ανθρώπου).
Ο Γκεόργκε Χάτζι, που λέμε, δεν είναι κομμουνιστής, αλλά δεν μπορεί και να κρύψει την αλήθεια για τα τελευταία 28 χρόνια που υπέφεραν οι Ρουμάνοι. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μόνο «αρνητικό» ήταν ότι «δεν μπορούσαν να φύγουν από τη χώρα για να παίξουν ποδόσφαιρο», κάτι εντελώς ασήμαντο σε σύγκριση με ό, τι ο παίκτης ο ίδιος αναγνωρίζει ως θετικά τα υπόλοιπα, ο Γκεόργκε Χάτζι  δεν κάνει τίποτα παρά να συμφωνεί με αυτό που λένε οι περισσότεροι Ρουμάνοι για την εποχή πριν από το 1989, ότι κατά τη διάρκεια του σοσιαλισμού, η γενική ευημερία αυξήθηκε, και η ζωή ήταν ασύγκριτα καλύτερη από ό, τι υπό το σημερινό καθεστώς.

Φυσικά, οι έπαινοι του Γκεόργκε Χάτζι, όπως και των περισσότερων Ρουμάνων, για τα χρόνια του σοσιαλισμού αναφέρονται γενικά στην υλική ευημερία. Στην πραγματικότητα, και αυτή ήταν η κύρια αιτία που οδήγησε στην πτώση του σοσιαλισμού, τόσο στη Ρουμανία όσο και στις άλλες χώρες που απολάμβαναν, την υλική ανάπτυξη που δεν ήταν παράλληλη με την εμβάθυνση της εξουσίας της εργατικής τάξης, που οδήγησε στην ανάπτυξη μιας προ-καπιταλιστικής τάξης, ελιτίστικης, στο ίδιο το κομμουνιστικό κόμμα, το οποίο ήταν ο κύριος παράγοντας που έσπασε τα όρια του σοσιαλιστικού συστήματος παραβιάζοντας τις αρχές του, με τον προσωπικό πλουτισμό, που τελικά διευκόλυνε το καπιταλιστικό πραξικόπημα και προώθησε στην αποστράτευση τις μάζες.

Οι κομμουνιστές πρέπει να αποκτήσουν την ηθική για να αποφύγουν τη διάπραξη ξανά στο μέλλον αυτών των σφαλμάτων, καθώς πριονίζεται η επαναστατική πρόοδος της ανθρωπότητας προς έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.
Στην ταξική πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές δεν πρέπει να χαλαρώσουμε την προσοχή μας ποτέ, ακόμη και μέσα της υποτιθέμενης σοσιαλιστικής κοινωνίας.


Παρεμπιπτόντως
Από τις 6 - 14 Ιουνίου 2017 στη Ρουμανία, η άσκηση του ΝΑΤΟ «Noble Jump 2017» (ευγενής διέλευση!!), με 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) από 10 κράτη μέλη της «συμμαχίας»:
Αλβανία,
Βουλγαρία,
Ην. Βασίλειο,
ΗΠΑ,
Ισπανία,
Λεττονία,
Ρουμανία,
Νορβηγία,
Ολλανδία,
Πολωνία.

Ο σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε από την Κοινή Δύναμη Συμμαχική Διοίκηση στην Νάπολη, είναι ο έλεγχος των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού συμμαχικού σχηματισμού, Πολύ Υψηλή Ετοιμότητα Κοινών Ειδικών Δυνάμεων -VJTF.
ΠΗΓΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.