Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Έξω η «Coca Cola» από τα σχολεία του δήμου
Ότι ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την είσοδο της πολυεθνικής «Coca Cola» στα σχολεία, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Το σχολείο που θέλεις», καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Πυλαίας - Χορτιάτη η «Λαϊκή Συσπείρωση».
Σημειώνεται ότι φέτος τα υποψήφια -να δεχθούν τη ...χορηγία της «Coca Cola»- σχολεία του δήμου είναι το 1ο ΓΕΛ Πυλαίας και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζει επίσης στην καταγγελία της:
«Πρόκειται για ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί. Ο γνωστός πολυεθνικός κολοσσός εμφανίζεται και πάλι ως “χορηγός” που επιτελεί -δήθεν- “κοινωνικό έργο”. Τέτοιου είδους μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ είναι αδίστακτες σε ό,τι αφορά την κερδοφορία τους, αξιοποιούν το υπαρκτό πρόβλημα της σχολικής στέγης, για να παραστήσουν τους “ελεήμονες” και να εξιλεωθούν στα μάτια του κόσμου.
Η πολιτική υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Παιδείας, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η οποία συνεχίζεται από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει οδηγήσει πέρα από το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις σχολείων, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, αναλώσιμων, εξοπλισμού και στη μη συντήρηση των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων. Είναι η ίδια που δίνει ταυτόχρονα χώρο στις μεγάλες επιχειρήσεις τύπου  “Coca Cola” να εμφανίζονται ότι προσφέρουν “κοινωνικό έργο”, εξυπηρετώντας όμως αποκλειστικά την κερδοφορία τους.
Ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, όπως και όλοι οι δήμοι, οφείλει όχι μόνο να κλείσει την πόρτα στις ψευτοελεημοσύνες πολυεθνικών τύπου “Coca Cola”, αλλά να διεκδικήσει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Είναι απαράδεκτο κάθε σχολείο να ψάχνει για “χορηγό”, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι γονείς έχουν πληρώσει πολλαπλώς για το δικαίωμα των παιδιών τους στη μόρφωση.
Καλούμε τους γονείς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να απορρίψουν συνολικά τη λογική των χορηγιών που καλλιεργεί η κρατική και Τοπική Διοίκηση σε συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Να αντισταθούν στην “εύκολη λύση” των χορηγών-σωτήρων που υποκαθιστούν την ευθύνη και την υποχρέωση του κράτους και γίνονται ο "Δούρειος ίππος" για την άλωση της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνικής πρόνοιας. Να οργανώσουν και να εντείνουν την πάλη τους ώστε από κοινού γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, όλο το εργατικό - λαϊκό κίνημα να απαιτήσουν από το κράτος την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων όρων για τη λειτουργία των σχολείων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Έξω οι πολυεθνικές από τα σχολεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.