Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Πανελλαδική κινητοποίηση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στις 24 Ιούνη

ΠΕΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης των Συνδικάτων που οργανώνει στις 24 - 25/6
Κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας απευθύνει το ΠΑΜΕ, για να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους και μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 24 και 25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.
Με την πρωτοβουλία αυτή, το ΠΑΜΕ κλιμακώνει τη δράση του για την ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή.
Το Διήμερο και η μεγάλη κινητοποίηση στο πλαίσιό του είναι η συνέχεια των πολύμορφων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα ήδη από τον Απρίλη, με σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά»!
Με το σύνθημα αυτό πραγματοποιήθηκαν οι δεκάδες Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, καθώς και το πλήθος εκδηλώσεων των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων στο πλαίσιο της βδομάδας δράσης μπροστά στην Πρωτομαγιά. Ξεχωριστή σημασία σε αυτήν τη δραστηριότητα είχε η συμμετοχή Τούρκων συνδικαλιστών σε συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε πόλεις και χωριά της Θράκης.
Σε εξέλιξη, εξάλλου, βρίσκεται η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ με τη Διακήρυξη συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η οποία έχει ήδη υπογραφεί από εκατοντάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της χώρας μας, αλλά και από συνδικάτα και συνδικαλιστές από Τουρκία, Σερβία, Ιταλία και Αυστρία, από τουρκοκυπριακά συνδικάτα και από τη Γενική Συνομοσπονδία των Εργαζομένων της Συρίας.
Εχουν επίσης προηγηθεί άλλες πρωτοβουλίες αντίστοιχου περιεχομένου, όπως οι εξορμήσεις συνδικάτων σε στρατόπεδα, η παρουσία Τούρκου συνδικαλιστή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, σε απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων, η συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις στις Βρυξέλλες κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Η πολύμορφη δραστηριότητα του ΠΑΜΕ συνεχίστηκε με τη συναυλία στις 26/5 στο Θέατρο Πέτρας, με τη συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών και του συγκροτήματος «Ναζίμ Χικμέτ» από την Τουρκία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν ταξικά συνδικάτα, μαζί με την ΕΕΔΥΕ και άλλους μαζικούς φορείς στον Εβρο, ενάντια στις «διευκολύνσεις» για τη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump», όπως έκαναν και την προηγούμενη βδομάδα με την παγκρήτια κινητοποίηση στη Σούδα.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Στην ανακοίνωσή του ενόψει του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης και της κινητοποίησης στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:
«Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο έως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές. Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη Γη με των λαών το αίμα. Γι' αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς. Στα Βαλκάνια έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων.
Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία, αλλά και κυβερνήσεις άλλων χωρών με στόχο το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και των αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει αμείωτα την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Μπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, ενισχύει τη στρατιωτική συμμαχία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.
Δίνει 4 δισ. κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, το υψηλότερο ποσοστό ευρωπαϊκής χώρας, τη στιγμή που τσακίζει τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που κόβει το επίδομα ανεργίας και το ρεύμα σε φτωχά σπίτια. Δίνει το 2% του ΑΕΠ, όσο ακριβώς είναι οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
Η κυβέρνηση συμμετέχει δραστήρια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, λαμβάνοντας μέρος σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, "γην και ύδωρ" στους φονιάδες των λαών. Την ίδια στιγμή, στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. Από τη Σούδα φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν τις άλλες χώρες. Ηταν το ορμητήριο για τους 56 πυραύλους "Τόμαχοκ" που σφυροκόπησαν τη Συρία και έως σήμερα αποτελεί κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί Κέντρο Ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ, έχει αναβαθμιστεί σε "Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας".
68 χρόνια ΝΑΤΟ, χούντες - πόλεμοι - τρομοκρατία!
Οπου πηγαίνει το ΝΑΤΟ, σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Βάζει τους λαούς τον ένα ενάντια στον άλλο. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών.
Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας, όπως αναφέρουν οι κάθε είδους κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πρόσημου. Το βλέπουμε από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, από τις τωρινές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Οι συνεχείς και αυξημένες παραβιάσεις που καταγράφονται στο Αιγαίο, έχουν την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους!
Εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!
Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο για:
-- Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.
-- Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
-- Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.
-- Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
-- Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
-- Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
-- Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
-- Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.
Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους, ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους
Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης!
Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν. Αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει!
Αλληλεγγύη το όπλο των λαών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.