Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Πανελλαδική κινητοποίηση το Σάββατο 24 Ιούνη στη 1μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία στο Νατοϊκό στρατηγείο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ                                                Θεσσαλονίκη, 12-06-2017
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ                                                       Αρ. Πρωτ. 47
Προξένου Κορομηλά 51
Θεσσαλονίκη  Τ.Κ 54622
Τηλ. 2310-472130, 2310-534890, κιν. 6944224234
Fax: 2310-472302, 2310-534890, κιν. 6973538383
e-mail:eniaios.syllogos.ypaat.mth@gmail.com                                                                                                
                                                                                                             
 
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης στην συνεδρίασή του στις 08-06-2017, αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην Πανελλαδική κινητοποίηση το Σάββατο 24 Ιούνη στη 1μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία στο Νατοϊκό στρατηγείο. Επίσης στην Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής στις 25 Ιούνη στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Διήμερου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
Πανελλαδική κινητοποίηση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στις 24 Ιούνη
   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας  την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, λαμβάνοντας μέρος σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, «γην και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών. Δίνει 4 δις ευρώ κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, το υψηλότερο ποσοστό ευρωπαϊκής χώρας, τη στιγμή που τσακίζει τους μισθούς τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που κόβει το επίδομα ανεργίας και το ρεύμα σε φτωχά σπίτια. Δίνει το 2% του ΑΕΠ, όσο ακριβώς είναι οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
   Στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. Από τη Σούδα φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν τις άλλες χώρες. Το Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ, έχει αναβαθμιστεί σε «Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας».
   Το ΝΑΤΟ είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών. Δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας όπως αναφέρουν οι κάθε είδους κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πρόσημου. Το βλέπουμε από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, από τις τωρινές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Οι συνεχείς και αυξημένες παραβιάσεις που καταγράφονται στο Αιγαίο, έχουν την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
   Δε θα ματώσουμε για τα κέρδη τους, δε θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους! Εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!
   Καλούμε όλους τους Συναδέλφους του ΥΠΑΑΤ να πάρουν μαζικά μέρος στην Πανελλαδική κινητοποίηση το Σάββατο 24 Ιούνη στη 1μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία στο Νατοϊκό στρατηγείο.

Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο για:
¾      Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.
¾      Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
¾      Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.
¾      Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
¾      Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
¾      Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
¾      Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
¾      Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.
¾      Οι λαοί δεν έχουν κοινό συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους, ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους. Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης!
Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν. Αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει!


Για το Δ.Σ.
Ο  Πρόεδρος                                                  Η  Γ. Γραμματέας

                             Σκούφας  Απόστολος                                    Καρανικολάου  Αικατερίνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.