Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Καταγγελία..(Μη ανανέωση σύμβασης έγινε απροκάλυπτα λόγω εγκυμοσύνης)


Καταγγελία
     Οι σύλλογοι και οι ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας της Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλουμε την επιχείρηση MyMarket του ομίλου Metro για τη μη ανανέωση σύμβασης εργαζόμενης, που βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και εργαζόταν στο κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.
Η μη ανανέωση της σύμβασης έγινε απροκάλυπτα λόγω της εγκυμοσύνης, καθώς συνιστά μισθολογικό κόστος και η εργαζόμενη δεν θα ήταν «αποδοτική». Μάλλιστα, η επιχείριση την παρότρυνε να ξαναέρθει για δουλειά αφού γεννήσει και αν υπάρχει θέση να την ξαναπροσλάβει. Με λίγα λόγια αν θέλετε δουλειά, μην κάνετε παιδιά!

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, όπως και αντίστοιχες και σε αυτόν και σε όλους τους κλάδους, αξιοποιεί όλους τους αντεργατικούς νόμους για να έχει εργαζόμενους φθηνούς και ευέλικτους, με μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες. Και φυσικά, το δικαίωμα στη μητρότητα, όπως και η προστασία της γυναικείας υγείας, αντιμετωπίζεται ως κόστος και δε χωράει στο κυνήγι του κέρδους.

Αυτή είναι η ανάπτυξη για τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας! Να θησαυρίζουν με το δικό μας ιδρώτα, να μας ξεζουμίζουν, να πετσοκόβουν κάθε δικαίωμα στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο και να μας στερούν το δικαίωμα στη μητρότητα.
Δεν τους χαρίζουμε τα δικαιώματά μας!
Περνάμε στην αντεπίθεση!

Απαιτούμε να γυρίσει πίσω στη δουλειά της η εργαζόμενη που σε λίγο καιρό θα γίνει και μητέρα. Με σύμβαση εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας της. Αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης και με τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, όσον αφορά την προστασία της μητρότητας.

Δεν είναι αγώνας που αφορά μόνο τη συγκεκριμένη εργαζόμενη. Είναι αγώνας που μας αφορά όλες.

Βγαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελέυθερο χρόνο.


     Συμμετέχουμε στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 17 Μάη!

                   Τέρμα πια οι θυσίες μας για τα κέρδη τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.