Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο οι συμβασιούχοι των δήμων



Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που με πρόσχημα την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου πετάει στο δρόμο εκατοντάδες συμβασιούχους εργαζόμενους σ’ όλους τους δήμους της χώρας, απολυμένους και απλήρωτους.
          Είναι όμηροι της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων. Αντί να τους μονιμοποιήσουν και να τους προσλάβουν με σταθερή δουλειά τους εμπαίζουν χρόνια τώρα. Ταυτόχρονα τους χρησιμοποιούν και για την επέκταση των προσωρινών μορφών απασχόλησης και για το χτύπημα των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
             Τους προσέλαβαν ως συμβασιούχους, γιατί η πολιτική των κυβερνήσεων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011.
Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει ως παράνομες τις ανανεώσεις των συμβάσεων τους έως τα τέλη του 2017 και την πληρωμή τους, ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων που εργάζονται στις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων. Ανοίγει διάπλατα την πόρτα για να οδηγηθούν οι υπηρεσίες αυτές των δήμων σε πλήρες αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι δήμαρχοι μπορούν να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες αυτές με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού. Αποτέλεσμα θα είναι οι υπηρεσίες αυτές να γίνουν βορά στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση:
Καμία Απόλυση! Να μετατραπούν τώρα οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
 Αθήνα, 18.5.2017

 Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.