Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα

Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα
Βενιζέλου..



Με τα συλλαλητήρια που οργανώνουν σήμερα σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα δίνουν την απάντησή τους στα αντιλαϊκά παζάρια κυβέρνησης και κουαρτέτου που συνεχίζονται στη σημερινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, δίνουν απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στο ήδη νομοθετημένο αντιλαϊκό οπλοστάσιο του κεφαλαίου.
«Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας». Με αυτό το σύνθημα ετοιμάζονται να διαδηλώσουν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Συγκεντρώσεις έχουν οριστεί σε 62 συνολικά πόλεις της χώρας.
Κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, ενώ το «παρών» στα συλλαλητήρια στις περιοχές τους δηλώνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας και Λέσβου.
Για την επιτυχία των σημερινών συλλαλητηρίων, την ενημέρωση των εργαζομένων για τον χαρακτήρα του νέου αντιλαϊκού πακέτου και την άνοδο της οργάνωσής τους, προηγήθηκε μια πλούσια δραστηριότητα, με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις. Με τη σειρά τους, οι σημερινές κινητοποιήσεις έρχονται να δώσουν ώθηση στο συνολικότερο σχεδιασμό που ήδη βάζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, με βάση το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία γενικής απεργιακής απάντησης ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, με ετοιμότητα απέναντι σε όποιον ελιγμό κι αν επιχειρήσουν η κυβέρνηση και οι «εταίροι» του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.