Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Συζητήθηκε το σχέδιο δράσης του ταξικού εργατικού κινήματος
Στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 10 π.μ., η συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη
Από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα
Από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα
Ο σχεδιασμός δράσης του ταξικού εργατικού κινήματος απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και στην πορεία προς τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, που φέτος είναι αφιερωμένη στην πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συζητήθηκε στη σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε χτες, σε συνέχεια της συνεδρίασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργατικών σωματείων, καθώς και εκπροσώπων Λαϊκών Επιτροπών, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.
Η συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Σχεδιασμός πρωτοβουλιών με ορόσημο την Πρωτομαγιά
Η σύσκεψη ξεκίνησε με προβολή βίντεο για τον πόλεμο και την προσφυγιά.
Εισηγητικά, ο Στράτος Κουρτζανίδης, εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ώρα στην οργάνωση της πάλης ενάντια στα παλιά και τα νέα αντεργατικά μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση. Με συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, να οργανωθεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας των εργαζομένων, να προετοιμάζεται πανελλαδική πανεργατική απεργιακή απάντηση.
Παρουσιάζοντας το σχεδιασμό με ορόσημο την Πρωτομαγιά, ανέφερε ότι θα οργανωθεί βδομάδα δράσης με κύριο περιεχόμενο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις εξελίξεις στην περιοχή, δεμένα με την κατάσταση της εργατικής τάξης και τα προβλήματά της σήμερα. Τη βδομάδα 24/4 - 30/4 θα οργανωθούν εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολή βίντεο σε διάφορους χώρους. Θα αξιοποιηθούν επίσης όλες οι δυνατότητες για πρωτοβουλίες σε χώρους με οξυμένα προβλήματα (π.χ. εργαζόμενοι «Καρυπίδη», συμβασιούχοι ΟΤΑ).
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και ενόψει της 9ης του Μάη, με έμφαση στο Μάη του '36.
Τέλος, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το Φεστιβάλ βαλκανικής, αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης συνδικάτων στην Κεντρική Μακεδονία, που θα γίνει στις 24-25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 24/6 θα πραγματοποιηθεί μαζική αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση εργατικών συνδικάτων στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.