Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Κάλεσμα στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία που κηρύχθηκε για τις 17 Μάη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απευθύνει το ΠΑΜΕ, για να δοθεί απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και κουαρτέτο. Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, για άμεση απεργιακή απάντηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα προς ψήφιση στη Βουλή το νέο αντιλαϊκό πακέτο.
Σημειώνεται ότι ήδη από την περασμένη Τρίτη, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, τα στελέχη της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), είχαν καταθέσει πρόταση για προκήρυξη νέας 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, προτείνοντας μάλιστα η απεργία να προκηρυχτεί στις 10 Μάη, όπως και να αντιμετωπιστεί σε κάθε περίπτωση τυχόν προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει ελιγμούς σε σχέση με την ημερομηνία ψήφισης των αντιλαϊκών μέτρων.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ απέφυγε να ορίσει ημερομηνία απεργίας, ενώ την Πέμπτη 27 Απρίλη σε σύσκεψη που οργάνωσε με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων -κάτω και από την πίεση που ασκήθηκε από τις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ- αποφάσισε απεργία στις 17 Μάη, όπως και ότι η ημερομηνία θα τροποποιηθεί στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει τελικά νωρίτερα τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή. Ανάλογη απόφαση πήρε την Πέμπτη και η ΑΔΕΔΥ.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με το σύνθημα «Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Μάη», τονίζει:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όλες τις δυνάμεις για να είναι μαζικές, μαχητικές οι Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις.
Να αποτελέσουν βήμα κλιμάκωσης για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 17 Μάη.
Αξιοποιούμε τις εκδηλώσεις, τις συσκέψεις, τις περιοδείες μπροστά στην 1η Μάη για να παρθούν αποφάσεις στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας. Για να πάρει απάντηση η κυβέρνηση, η ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο για τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα της ζωής των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.
Η απεργία στις 17 Μάη στα χέρια των εργατών.
Και μετά την 1η Μάη, χωρίς να χαθεί χρόνος, συζητάμε και αποφασίζουμε με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς μέσα από συλλογικές διαδικασίες για να μπουν στην οργάνωση της επιτυχίας της απεργίας περισσότεροι εργαζόμενοι.
Για να μην περνάει η απογοήτευση, ο φόβος, η τρομοκρατία.
Δίνουμε τη μάχη και είμαστε σε ετοιμότητα αν η κυβέρνηση φέρει τα μέτρα πιο πριν, θα απαντήσουμε άμεσα νωρίτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.