Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ...

Η οργάνωση της πάλης σε κάθε κλάδο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, για δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Η εισήγηση έγινε από τον Λεωνίδα Στολτίδη μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο οποίος ανακοίνωσε και τις άμεσες δράσεις του επόμενου διαστήματος.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο ΕΚ Θεσσαλονίκης εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του «Καρυπίδη», ενώ μια μέρα πριν, τη Δευτέρα 13 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 6 μ.μ. στο κατάστημα στην Ξηροκρήνη. Επίσης την Πέμπτη 16 Μάρτη στις 7 μ.μ. στο ΕΚΘ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.
«Η οργάνωση της σημερινής σύσκεψης στο ΕΚΘ που δεν κινείται τίποτα απολύτως άλλο εκτός από τις ταξικές δυνάμεις, τα ταξικά συνδικάτα που συνεδριάζουν, σχεδιάζουν και οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων, συμβολίζει για το ΠΑΜΕ την ανυποχώρητη στάση που πρέπει να δείξουν συνολικά οι εργαζόμενοι απέναντι στην νέα επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση, την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα μας να μην συμβιβαστούμε, να μην υποταχθούμε στα τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα», τόνισε εισηγητικά ο Λεωνίδας Στολτίδης.
Απηύθυνε «κάλεσμα οργάνωσης και ανόδου των αγώνων, κλιμάκωσης της πάλης με επίκεντρο τους εργασιακούς χώρους σε κάθε κλάδο, με συντονισμό και αλληλεγγύη. Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα, ενημέρωσης και προετοιμασίας των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις, για να δοθεί μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση στη νέα ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύουν στη ζωή μας».
Ο Λ. Στολτίδης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αναμονή. «Να μην υπάρξει μέρα χαμένη στην προετοιμασία της εργατικής τάξης για πιο σκληρούς και απαιτητικούς αγώνες. Ανεξάρτητα από το πότε θα αποφασίσει η κυβέρνηση να νομοθετήσει τα αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησε στο Γιούρογκρουπ, χρειάζεται τις επόμενες μέρες σχεδιασμένα και μεθοδικά να ανοίξει η συζήτηση στους τόπους δουλειάς για την ανάγκη αγωνιστικής κλιμάκωσης με όλες τις μορφές και με απεργία. Να οργανωθούν εκατοντάδες περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και επιχειρήσεις.
Δυναμώνουμε το μέτωπό μας στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία και στην ΕΕ επιδιώκοντας να οργανωθεί η εργατική και λαϊκή πάλη ενάντια στα νέα μέτρα που σχεδιάζουν αλλά και να προβάλει τα αιτήματα των σύγχρονων αναγκών μας.
Δεν θα καθίσουμε με τα χέρια σταυρωμένα να παρακολουθούμε τις διαπραγματεύσεις να εξελίσσονται και να προετοιμάζουν το νέο αντιλαϊκό λογαριασμό. Να οργανωθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, από απλές διαμαρτυρίες μέχρι κινητοποιήσεις απέναντι στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις που γεννά η δουλειά μας στους κλάδους, στις επιχειρήσεις, στους χώρους δουλειάς. Σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε να αντιπαλέψουμε ένα κλίμα εφησυχασμού και αναμονής που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση». Διαβάστε όλη την εισήγηση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.