Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Ο Δήμος πατρεων με αφορμή το περιστατικό της λιποθυμίας μαθήτριας ...

ΑΠΟ....Ερη Ρίτσου 
Σχετική εικόνα
ΜΑΚΑΡΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
Στην ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων με αφορμή το περιστατικό της λιποθυμίας μαθήτριας, υπογραμμίζεται η φτώχεια και η εξαθλίωση που έχει προκληθεί από τα αντιλαϊκά μέτρα των αστικών κυβερνήσεων και τη νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης με τους δανειστές, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Επισημαίνεται πως οι πρωτοβουλίες του Δήμου να στηριχθούν τα φτωχά νοικοκυριά δεν μπορούν να ανατρέψουν τα αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής, γι' αυτό και ο Δήμος συνεχίζει σταθερά με τα συνθήματα της μεγάλης πορείας κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα "Δουλειά για όλους. Δουλειά με δικαιώματα", "Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογένειών τους".
Τονίζεται επίσης ότι "Το μέλλον μας τον 21ο αιώνα, δεν μπορεί να είναι τα συσσίτια, η μια σακούλα τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων και τα ψίχουλα των προγραμμάτων «αντιμετώπισης» της φτώχειας."
Σχετικά με το περιστατικό την ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
"Η οικογένεια της μαθήτριας συμμετείχε στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ), που η κυβέρνηση προπαγάνδιζε ότι θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια, αλλά με τα ελάχιστα τρόφιμα που εφοδιάστηκε, δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τις διατροφικές ανάγκες της, ούτε για δύο μήνες.
Η Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου μας ενημερώθηκε άμεσα από την Διευθύντρια του σχολείου για το γεγονός και την ίδια στιγμή εφοδίασε με ικανή ποσότητα τροφίμων την οικογένεια της μαθήτριας, η οποία με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Οργανισμού εντάχθηκε στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής δεκατιανού που υλοποιεί ο Δήμος και καλύπτει πάνω από 1.200 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης ο Δήμος μας πρότεινε να καλύψει τις ανάγκες όλης της οικογένειας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.