Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Για την δικαστική δίωξη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Παναγιώτη Κουφαλάκου»

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
http://omegokmak.blogspot.gr ,   omegokmak@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Για την δικαστική δίωξη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Παναγιώτη Κουφαλάκου»


Οι σύλλογοι γονέων και οι Ενώσεις τους αποτελούν έναν από τους τρεις φορείς της σχολικής κοινότητας, πού είναι οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδος του στο σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία.
Το Διοικητικό συμβούλιο  της Ομοσπονδίας ενώσεων γονέων & κηδεμόνων περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Παναγιώτη Κουφαλάκου.  Η δίωξη γίνεται ύστερα  από μήνυση του Διευθυντού του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο μουσικό Σχολείο.
Ο Γραμματέας με την ιδιότητα του, θέλησε να ενημερώσει την σχολική κοινότητα σαν αναπόσπαστο μέλος της  για την Πανελλαδική Κινητοποίηση, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς των Μουσικών Σχολείων Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους και Σπάρτης. Την ημέρα αυτή όλοι οι μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών με τους γονείς τους βρισκόντουσαν σε πανελλαδική κινητοποίηση ύστερα από σχετική απόφαση του πανελλαδικού τους οργάνου.
Προφανώς το πρόβλημα του διευθυντή ήταν η διεκδικητική στάση των γονέων και μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων και όχι τα πολλά συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές αυτών των σχολείων.
·             Απαιτούμε από το Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, να ανακαλέσει την μήνυση.
·             Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τις αντίστοιχες υπηρεσίες, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δίωξη.

Γρ. Τύπου
Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων
Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας

Μάρτης  2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.