Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ για το λαό της Παλαιστίνης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, που διοργάνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας αλληλεγγύης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι. Μίλησε επίσης ο Στράτος Κουρτζανίδης εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Μπάμπης Βέλλης, εκ μέρους του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ και ο Απόστολος Σκούφας, πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης.

Αντιμέτωποι με κατοχή, δολοφονίες, βασανιστήρια

Ο Μαρουάν Τουμπάσι ενημέρωσε για τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο Παλαιστινιακό, καθώς και τις κατευθύνσεις της Παλαιστινιακής Αρχής ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και επιθετικότητα, ειδικότερα για το ζήτημα των εποικισμών και το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού που έχει χτίσει το Ισραήλ, μήκους 780 χιλιομέτρων.
Όπως είπε, από το 1967 ο παλαιστινιακός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατοχή, με δολοφονίες, διωγμούς, βασανιστήρια, τρομοκρατία, από το οργανωμένο κράτος του Ισραήλ. Σήμερα βρίσκονται 7.000 πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ.
Επίσης σημείωσε πως η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους δεν είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης, όπως λένε οι Ευρωπαίοι, αλλά δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού.
Τέλος, ζήτησε να εκφραστεί πολύμορφα από τον ελληνικό λαό και τους φορείς του η καταδίκη της ισραηλινής επιθετικότητας, να δυναμώσει η αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Αγώνας ενάντια στη βαρβαρότητα των ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ

Ο Στράτος Κουρτζανίδης κάλεσε σε αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, που στηρίζει το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, δημιουργώντας ταυτόχρονα στρατιές ανθρώπινων ψυχών που ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων. Σημείωσε ότι «ο αγώνας για την αναγνώριση ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εξαρτάται πρώτα και κύρια από την πάλη των λαών, από τον αγώνα του οργανωμένου εργατικού κινήματος με ταξικό προσανατολισμό που θα στοχεύει στην αιτία που δημιουργεί τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αγριότητες, την ακόρεστη όρεξη των καπιταλιστών για συνεχή κερδοφορία μέσω της εκμετάλλευσης των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.