Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Eκτακτη Ενημερωτική Γενική Συνέλευση

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com


Συναδέλφισσες Συναδελφοι συνταξιούχοι
     Η επιμονή της Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και να συζητήσει μαζί του για τα προβλήματα των συνταξιούχων, απέδωσε καρπούς μετά και την μεγαλειώδη Πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη 2016.
     Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 20/01/2017, η Συντονιστική Επιτροπή ανέλυσε όλα τα προβλήματα των πολύπαθων συνταξιούχων και απαίτησε λύσεις σε αυτά  όπως π,χ. την αποκατάσταση των συντάξεων, την 13η και 14η σύνταξη, το ΕΚΑΣ, την ανακεφαλαιωποίηση των Ταμείων, τα προβλήματα υγείας και περίθαλψης και άλλα. Εξέφρασε παράλληλα προς τον πρωθυπουργό την έντονη ανησυχία της για το μέλλον των συντάξεων.
     Η Διοίκηση του Σωματείου μας εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι οι αγώνες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Συνάδελφοι
     Οι διαβεβαιώσεις του κ. Πρωθυπουργού ότι " δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μειώσεις" καθόλου δεν πρέπει να μας πείθει και να μας εφησυχάζει, αφού οι νόμοι που έχει ήδη ψηφίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και όλο το νομικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δεν κατάργησε η Κυβέρνηση, σε αυτό το αποτέλεσμα οδηγεί. 
Από τέτοιου είδους δεσμεύσεις-εξαπατήσεις έχουμε "χορτάσει" όλα τα προηγούμενα χρόνια, από άλλες Κυβερνήσεις και Πρωθυπουργούς, πολύ δε περισσότερο τα τελευταία δυο χρόνια από την Κυβέρνηση του κ.Τσίπρα. 
    Εξ άλλου η ήδη ψηφισμένη "προσωπική διαφορά" που θα καταργηθεί το 2019 και ο "δημοσιονομικός κόφτης", που θα ενεργοποιείται όταν δεν θα υλοποιούνται οι οικονομικοί στόχοι της Κυβέρνησης και που συζητιέται να επεκταθεί και μετά το 2018, τι άλλο παρά μείωση των συντάξεων μας μπορεί να σημαίνει;
     Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση συζητά με τους εκπροσώπους των δανειστών την ακόμα μεγαλύτερη  μείωση του αφορολόγητου ορίου, για να κλείσει την 2η αξιολόγηση του δικού της Μνημονίου, είναι δυνατόν να μας αφήνει αδιάφορους;
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι.
     Ξεπερνάει κάθε όριο κοροϊδίας, οι εισφορές που πληρώσαμε μια ζωή να μας ανταποδίδονται με ευκαιριακά επιδόματα-ψίχουλα όπως αυτό των Χριστουγέννων και να βαφτίζονται 13η σύνταξη.
     Η Διοίκηση του Σωματείου, για όλα τα παραπάνω, σας καλεί σε ετοιμότητα. Όλοι μαζί πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στους νέους αγώνες, που θα ξετυλιχθούν σύντομα, μαζικά και αποφασιστικά.
    Σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στην έκτακτη Ενημερωτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2/2017 στις 10:30 το πρωί στο αμφιθέατρο του Ε.Κ.Θ., που παράλληλα με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όλοι μαζί να αποφασίσουμε για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του Σωματείου.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.