Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Θερμή υποδοχή στα προσφυγόπουλα




Το πανό στο σχολείο στο Ωραιόκαστρο
Το πανό στο σχολείο στο Ωραιόκαστρο
Θερμή υποδοχή στα 9 προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου επιφύλαξαν χτες το μεσημέρι δεκάδες γονείς και εκπαιδευτικοί, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και της Ομάδας Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), αποδεικνύοντας την απλόχερη αλληλεγγύη του λαού μας στα ξεριζωμένα παιδιά. Μάλιστα, η αντιπροσωπεία της ΟΓΕ έδωσε στα προσφυγόπουλα σακούλες με γραφική ύλη και διάφορα άλλα καλούδια.
Η εκδήλωση αλληλεγγύης επισκίασε τις ελάχιστες φωνές της γνωστής ομάδας φασιστών της Πατριωτικής Ενωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου, που στάθηκε σε μια μεριά έξω από το σχολείο και έβαλε λουκέτο στα κάγκελα, προπαγανδίζοντας το ρατσισμό και την ξενοφοβία, χαρακτηρίζοντας τα μικρά προσφυγόπουλα «λαθραία».
Στο ίδιο πνεύμα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζει να ποτίζει με δηλητήριο τα μυαλά των παιδιών και επιμένει να αρνείται το δικαίωμα των ξεριζωμένων προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση. Και μέσα από ανακοίνωσή του, προαναγγέλλει τριήμερη αποχή των παιδιών από τα μαθήματα από την επόμενη μέρα έναρξης λειτουργίας του ΔΥΕΠ στο σχολείο.
Η Λαϊκή Επιτροπή Ωραιοκάστρου και η Ομάδα Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ) σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι «κανένας γονιός δεν πρέπει να αφήσει αυτή την τακτική αναπάντητη. Να απομονωθούν μαζικά αυτές οι φωνές! Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δε θα λύσουν τα προβλήματα των σχολείων, ούτε θα βελτιώσουν τις συνθήκες σπουδών και ζωής των παιδιών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.