Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ


Οι λαϊκές απαιτήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης με τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη
http://www.902.gr

Τις απαιτήσεις μέσω των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει ο Δήμος της Πάτρας για έργα και πράξεις που  έχει ανάγκη ο λαός της πόλης, εξήγησε ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη που επισκέφθηκε την πόλη.
Στη συνάντηση των δύο πλευρών, ο Κ. Πελετίδης έδωσε στον υπουργό σχετικό φάκελο με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αναφέρονται στις διεκδικήσεις του για τα έργα που έχει ανάγκη ο λαός μας και που αποτέλεσαν και αιτήματα της τελευταίας λαϊκής κινητοποίησης (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικές μεταφορές, τραμ, νότια χάραξη της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου). Παράλληλα, του παρέδωσε και τα υπομνήματα της Δημοτικής Αρχής που αφορούν τη διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα, τη νότια χάραξη της Πατρών - Πύργου, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, την κατάργηση των διοδίων. 
Όπως σημείωσε ο Κ. Πελετίδης, η Δημοτική Αρχή καθορίζει τη στάση της από τη σκοπιά της υπεράσπισης των αναγκών, των δικαιωμάτων, της ζωής της λαϊκής οικογένειας. Ανάγκες που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής, την αναψυχή, την πρόσβαση στη θάλασσα. Με αυτό  ως αφετηρία, ο δήμος είναι προσανατολισμένος και συνεχίζει να διεκδικεί την περιμετρική διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα, με κάθετη σύνδεση του Λιμανιού στο ύψος της ιδιοκτησίας του ΟΛΠΑ ΑΕ., και τη Βιομηχανική Ζώνη. Ανέφερε επίσης πως διεκδικεί τη συνέχιση και την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου από Κάτω Αχαΐα μέχρι Ψαθόπυργο ή και Αίγιο.
Σχετικά με το έργο της Ολυμπίας Οδού, ο δήμαρχος Πατρέων τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, υλοποιώντας τη γενικότερη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν παραδώσει με τις περιβόητες συμβάσεις παραχώρησης και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα στο κεφάλαιο με ληστρικούς όρους. Αποτέλεσμα, ο λαός που πληρώνει τους επιχειρηματικούς ομίλους για την κατασκευή των έργων, να ξαναπληρώνει για τη χρήση τους. Η άμεση κατάργηση όλων των διοδίων αποτελεί ώριμο και δίκαιο αίτημα και πρέπει να ικανοποιηθεί τώρα.
Επίσης, ζήτησε από τον υπουργό να επισπευσθούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές Ρίο, Αγ. Βασίλειος, Αραχωβίτικα, Δρέπανο, Ροδινή και Ψαθόπυργος, γιατί η παντελής απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων. Παράλληλα, τον ενημέρωσε για τις μεγάλες κατολισθήσεις στη Δημοτική Κοινότητα Μοίρα που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό μιας ολόκληρης περιοχής και ζήτησε την υλικοτεχνική υποδομή και οικονομική αρωγή του υπουργείου, για άμεσες παρεμβάσεις στην οδό.
Από την πλευρά του ο υπουργός απέφυγε να δεσμευτεί για κάτι από τα παραπάνω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.