Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου: Αποφάσεις του Συλλόγου συμπαράστασης στον Ηλία Σμήλιο

Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου: Αποφάσεις του Συλλόγου για την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ. και συμπαράστασης στον Ηλία Σμήλιο

Για την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ.
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί «εκπαιδευτικών – φαντασμάτων» οι οποίοι «εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων». Στον κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχουν μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, ελεγχόμενο ανά πάσα στιγμή από τη διοίκηση και το πληροφοριακό σύστημα my school.
Τέτοιου είδους ανυπόστατες καταγγελίες δεν μας εντυπωσιάζουν βέβαια. Η συκοφάντηση των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου είναι πάγια τακτική: συνοδεύει τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές αποδόμησης του δημόσιου δωρεάν σχολείου, τις πολιτικές των μηδενικών διορισμών που ακολουθούν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής.
Εάν οι αρμόδιοι βουλευτές για τον τομέα και οι σύμβουλοί τους έχουν διαθέτουν στοιχεία που τεκμηριώνουν την καταγγελία τους αναμένουμε να τα καταθέσουν, διαφορετικά, οφείλουν να ανακαλέσουν.
Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε δημόσια καταγγελία αυτής της συκοφαντικής ανακοίνωσης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μελών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς
Έφτασε στο πρώτο από τα μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ η κλήση για «παροχή εξηγήσεων εντός 48 ωρών» για τη συμμετοχή του στις λαϊκές κινητοποιήσεις και τη δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς. Πρόκειται για τον Ηλία Σμήλιο, δάσκαλο, πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ.
Η δίωξη εναντίον των μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών είναι μια κίνηση εκφοβισμού απέναντι στις κινητοποιήσεις που δεν επιτρέπουν σε κυβέρνηση-Ε.Ε.-τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφους, να υλοποιήσουν την πολιτική της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο που διώκεται και ζητούμε τη διακοπή της προκαταρκτικής εξέτασης και την άρση κάθε δίωξης εναντίον μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

AttachmentSize
Εκπ. Π. Ε. Αμαρουσίου Ψήφισμα συμπαράστσης για Σμήλιο.doc178.5 KB
Εκπ. Π. Ε. Αμαρουσίου Για τη δήλωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ..doc179.5 KB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.