Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Καλαμαριά, 20/1/2017

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
         Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς και δασκάλους στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
         Συγκεκριμένα, την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό και συνοδεία μπράβων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν.  Απαίτησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου κι όταν γονείς και δάσκαλοι αντιστάθηκαν, τους επιτέθηκαν βίαια.
         Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, «γρονθοκοπήθηκαν δάσκαλοι και γονείς στον χώρο του σχολείου, ενώ έξω από αυτό βρίσκονταν αστυνομικοί που παρέμειναν αμέτοχοι».  Απαιτούμε να καταλογιστούν οι ευθύνες για τη στάση τους.
       Η αναγκαιότητα της ένταξης των μικρών παιδιών σε ένα οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης είναι προφανής.  Ωστόσο η υπόδικη ΧΑ επιδιώκει ─ μέσα από τις παρακρατικού τύπου παρεμβάσεις της ─ να συγκροτήσει ακροατήρια, να επιβάλει τον φόβο και την σιωπή στη δράση των ταγμάτων εφόδου.  Η απάντηση του δημοκρατικού λαού παραμένει ιστορικά σταθερή:  Δεν θα περάσει ο φασισμός.
       Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς, που εκπροσωπεί εκατοντάδες γονείς του οργανωμένου γονεϊκού κινήματος, πρωτοστάτησε το προηγούμενο διάστημα ώστε να εκφραστεί και να δυναμώσει η αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες.  Η ανταπόκριση των γονιών ήταν πραγματικά συγκινητική με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και με την διανομή τους στην Ειδομένη.  Πέρα όμως από την έμπρακτη αλληλεγγύη, διεκδικούμε και άμεσα μέτρα που αφορούν το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στη χώρα μας.
         Καλούμε γονείς, πρόσφυγες και μετανάστες, να διεκδικήσουν από κοινού ανοικτά κέντρα φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με ευθύνη του κράτους καθώς και όλη την απαραίτητη υγειονομική φροντίδα που χρειάζονται ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα.  Να φύγουν οι ΜΚΟ ─ επιχειρηματίες που εξυπηρετούν διάφορους ύποπτους σκοπούς.  Να διεκδικήσουν  να πάνε άμεσα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις χώρες που επιθυμούν.
         Καλούμε επίσης τους γονείς να υποδεχθούμε τα προσφυγόπουλα σαν να είναι παιδιά μας και μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.
       Γιατί αντίπαλοί μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους.  Αντίπαλοί μας είναι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα, που μαζί με την Ε.Ε. στηρίζουν το κίνητρο του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, δημιουργώντας πολέμους με θύματα τους λαούς.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες,
απομονώνουμε τους φασίστες.

Σημείωση:  Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ένα  συγκινητικό ρεπορτάζ  του Λόρενς Λι από τη Θεσσαλονίκη, για το Αλ.Τζαζίρα (με ελληνικούς υπότιτλους  από το Omnia TV), όπου πρόσφυγες μοιράζουν φαγητά σε άστεγους και άπορους (και σε έλληνες).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.