Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ‘’υποδέχεται’’ τον Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

 
Αποτέλεσμα εικόνας για εργατικο κεντρο λαρισας
Πρόσκληση απευθύνει το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκη  το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Και δρομολογεί για το σκοπό αυτό δωρεάν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν την ίδια μέρα στις 2.30 μμ έξω από το Τεχνικό Επιμελητήριο, στο χώρο της Λαϊκής της Τετάρτης.
«Κυβέρνηση - ΣΕΒ - ΕΕ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας» είναι το σύνθημα του ΕΚΛ. «Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας. Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή». Επίσης, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ, το ΕΚΛ καλεί πανθεσσαλική σύσκεψη σωματείων και ομοσπονδιών αγροτικών συλλόγων καθώς και ΕΒΕ με θέμα τη διαμόρφωση του πλαισίου των αιτημάτων και την οργάνωση της πάλης «ενάντια στην ανεργία και για την υπεράσπιση του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος» και προετοιμάζοντας πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα, στις αρχές Νοέμβρη.
Στην χθεσινή πρώτη του παρέμβαση, με την ολοκλήρωση του θέρους, το Εργατικό Κέντρο σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σε αντίθεση με την πολυδιαφημισμένη καπιταλιστική ανάπτυξη που ΘΑ έρθει, όλα δείχνουν ότι η ανεργία που κινείται ήδη πολύ ψηλά στην περιοχή μας και γενικότερα σχεδόν στους περισσότερους κλάδους, δεν θα μειωθεί, αλλά μπορεί να αυξηθεί, αφού μια σειρά επιχειρήσεις βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία και απολύουν ή κινδυνεύουν να κλείσουν, πολλοί νέοι τελειώνουν τις σπουδές και δεν βρίσκουν δουλειά, ενώ πολλοί μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ κινδυνεύουν με αφανισμό.
Ταυτόχρονα το εισόδημα των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, δέχεται συνεχή χτυπήματα, από τις μειώσεις μισθών, την αύξηση της φορολογίας και την ακρίβεια. Στα 6 χρόνια της κρίσης, οι μισθωτοί έχασαν από 25% έως και το 50% του εισοδήματός τους. Ο κατώτερος μισθός έπεσε στα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του 1990. Το 90% των ανέργων δεν παίρνει καν το πενιχρό επίδομα των 361 ευρώ, οι απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα φτάνουν τους 850.000, η φοροληστεία συνεχίζεται και συνολικά οι αντιλαϊκές πολιτικές και από την σημερινή κυβέρνηση, όπως έκαναν και οι προηγούμενες, για χάρη των κερδών των καπιταλιστών.
Αποτέλεσμα εικόνας για εργατικο κεντρο λαρισας
Από παλαιότερες συγκέντρωσής 
Η αντεργατική επίθεση δεν θα σταματήσει, αν δεν ξεσηκωθούν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, μαζί με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, για να την σταματήσουν και να διεκδικήσουν την αποκατάσταση όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία 6 χρόνια, την κάλυψη όλων των αναγκών μας, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Καμία εμπιστοσύνη και ανοχή προς την κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και υποστηρίζουν γενικότερα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Το ΕΚΝΛ απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, στην νέα επίθεση που ξεδιπλώνουν κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και Ε.Ε, παίρνει νέες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, επιδιώκοντας κοινή δράση και με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ. Καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους, να μην συμβιβαστούν με την ανεργία, τα ψευτοπρογράμματα δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας, που εξασφαλίσουν ζεστό χρήμα σε εργοδότες, τζάμπα εργάτες και ανακύκλωση της ανεργίας. Να μην αποδεχτούν τη φτώχεια, την απλήρωτη, ανασφάλιστη και χωρίς δικαιώματα δουλειά.  Να οργανώσουμε τον αγώνα, διεκδικώντας το σταμάτημα απολύσεων, μέτρα στήριξης των ανέργων, με χορήγηση επιδόματος σε όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε.  Οι ανάγκες μας δεν ταυτίζονται με τους στόχους της πλουτοκρατίας για ανταγωνιστικότητα, για την ανάκαμψη των κερδών τους. Δεν χάσαμε όλοι από τα αντιλαϊκά μέτρα. Την ώρα που κάθε εργατική οικογένεια ματώνει, το μεγάλο κεφάλαιο απολαμβάνει κέρδη, φοροαπαλλαγές και τροφοδοσία με ζεστό χρήμα και τζάμπα εργασία. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο για την κρίση και για τις ανάγκες μας».
Αποτέλεσμα εικόνας για εργατικο κεντρο λαρισας
Από παλαιότερες συγκέντρωσής 
Ανακοινώθηκε επίσης ότι  «σ΄ αυτό το διάστημα το ΕΚΝΛ και τα σωματεία του θα κάνουν παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ, σε άλλες υπηρεσίες για τα προβλήματα των ανέργων, για τους απλήρωτους σε επιχειρήσεις, παρεμβάσεις ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και την μείωση μισθών. Στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης και στήριξης των ανέργων, το ΕΚΝΛ θα λειτουργήσει για 5η συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, παιδιά ανέργων και καλεί γι’ αυτό τα Δ.Σ των σωματείων του να δηλώσουν παιδιά ανέργων μελών τους, με στόχο από 1 Οκτώβρη, να ξεκινήσουν τα μαθήματα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.