Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ο Γ. ΔΕΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΘ



Δεν υπάρχει καλή ή κακή ιδιωτικοποίηση τόνισε χτες από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης οΓιάννης Δελής, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και βουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού που χρόνια τώρα προχωρά κανονικά και έχει μπει πλέον στην τελική της φάση με πρωταγωνιστή τώρα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και την πολιτική της ΕΕ για τα λιμάνια.
Όπως είπε «κεντρικός άξονας της πολιτικής της ΕΕ είναι τα λιμάνια με το σύνολο της δραστηριότητάς τους (ναυτιλία, λιμενεργασία, ναυπηγοεπισκευή) να αποτελούν οικονομικές ζώνες χωρίς κανένα εργατικό - ασφαλιστικό - συνδικαλιστικό δικαίωμα, αλλά και με ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις».
Θυμίζουμε ότι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης χειροκρότησε την πώληση του λιμανιού στα μονοπώλια και ζήτησε να εξαιρεθεί απλά η Α' προβλήτα από τη διαδικασία και να παραχωρηθεί η διαχείρισή της στο δήμο, που επίσης σχεδιάζει να αναπτύξει επιχειρηματικές δράσεις.
«Στη φάση που βρισκόμαστε τώρα, σημείωσε, αυτό που χρειάζεται, αυτό στο οποίο πρέπει να στοχεύουν οι αγώνες, αυτό το οποίο αποτελεί τη μοναδική φιλολαϊκή προοπτική, είναι τα λιμάνια να γίνουν λαϊκή - κοινωνική περιουσία και να ενταχθούν στον ενιαίο δημόσιο φορέα μεταφορών στο πλαίσιο της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και του πανελλαδικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.