Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Θα καταπλήξουμε την παγκόσμια οικονομική κοινότητα!

ΝΤΑΒΟΣ
ΑρχικήΑλ. Τσίπρας: 
Ως ευκαιρία για την οικονομική ανάκαμψη αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιβεβαιώνοντας ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη προϋποθέτει την ισοπέδωση κάθε λαϊκού δικαιώματος.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του «Bloomberg», από το Νταβός, ζήτησε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση, κάτι που διαμηνύει σε όλες τις επαφές που έχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
«Όσο γρηγορότερα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο θα είναι για την ανάκαμψη και για την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο», σημείωσε. «Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι εταίροι μας θέλουν μια έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και είμαι πεπεισμένος ότι θέλουν μια επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης επειδή μπορούν να καταλάβουν ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας» πρόσθεσε.
Βασιζόμενος προφανώς στα σκληρά μέτρα που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα στο Ασφαλιστικό και αλλού, δήλωσε ότι «το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα». Όπως είπε, «αν και πέρυσι ήταν μια χρονιά με προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας», επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι σε ένα κρίσιμο σημείο για να ανακάμψει.
Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να απευθύνει πρόσκληση στους μονοπωλιακούς ομίλους να εκμεταλλευτούν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησής του και να επενδύσουν στην Ελλάδα, λέγοντας ότι υπάρχουν «πολύ καλά σινιάλα» για την πορεία της οικονομίας. «Πολλοί επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα» δήλωσε, όταν το «Bloomberg» αναφέρθηκε στην παράδοση του 67% του ΟΛΠ στην «Cosco».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.