Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Νέα διαμαρτυρία από τους επιστημονικούς φορείς

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σε σύσκεψη που έγινε χτες στο ΤΕΕ, παρενέβη εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Νέα συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, οργανώνουν σήμερα, Πέμπτη, οιμισθωτοί και ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί).
Κάλεσμα συμμετοχής στην προσυγκέντρωση που οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, στις 11 π.μ., στη γωνία Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου, απευθύνει η«Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων». Οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή, αντιδρώντας στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καλεί τους δικηγόρους να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και Επιτροπές Αγώνα, σε συντονισμό με το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Καταγγέλλει επίσης το «βρώμικο ρόλο» της ηγεσίας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία μία μόλις μέρα μετά το συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης, συμφώνησε μαζί με επιμελητήρια σε σχέδιο προτάσεων προς την κυβέρνηση, με τις οποίες δέχονται ως βάση για συζήτηση το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό έκτρωμα και προτείνουν επιμέρους αλλαγές.
«Η ηγεσία της Ολομέλειας έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, την αποστροφή της στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δικηγόρων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, την περιφρόνησή της απέναντι στο μαχητικό συλλαλητήριο, που δεν είχε αίτημα το φτιασίδωμα του εκτρώματος αλλά την απόσυρσή του!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.
Σύσκεψη στο ΤΕΕ
Στο μεταξύ, σε σύσκεψη επιστημονικών φορέων που πραγματοποιήθηκε για το Ασφαλιστικό στα γραφεία του ΤΕΕ παραβρέθηκε και μίλησε οΝίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει και ολοκληρώνει την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης».
Επίσης, ανέδειξε τις ευθύνες της πλειοψηφίας των επιστημονικών φορέων που είχαν διαχρονικά αποδεχθεί τη λογική της ανταποδοτικότητας και της ατομικής ευθύνης, είτε μέσω της δημιουργίας επαγγελματικών Ταμείων, όπως το ΟΕΕ ή το ΤΕΕ, που είχε επενδύσει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα Αττικής και είχε επιβάλει το διπλασιασμό των εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ.
«Το ζητούμενο δεν είναι τα παζάρια για το ύψος των εισφορών των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματιών. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δε βελτιώνεται. Σήμερα απαιτείται η απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και η κλιμάκωση της πάλης για τη διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της δημόσια και καθολικής Ασφάλισης», σημείωσε.
Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των φορέων περιόρισαν την κριτική τους στο ύψος των εισφορών, δηλώνοντας πρόθυμοι για συζήτηση με την κυβέρνηση, στην κατεύθυνση της αναπροσαρμογής των ποσοστών και της ανάγκης διατήρησης του ταμείου των Επιστημόνων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι, αποδεχόμενοι τη λογική της ανταποδοτικότητας και της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος περιόρισαν την κριτική τους σε επιμέρους ζητήματα.
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Στο μεταξύ, σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα το μεσημέριεκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σωματεία εκπαιδευτικών συγκεντρώνονται στη 1 το μεσημέρι στην Ομόνοια και στη συνέχεια στο υπουργείο Εργασίας, ενώ οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ έχουν κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας (12 - 2 μ.μ. και 2 - 4 μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.