Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Σε εξέλιξη μαζικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ) Και σε άλλες πόλεις

Αρχική

thessalonikh-kinhtopoihsh-syntaxioyxoi-26-11.jpg

Φωτό από την κινητοποίηση των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης
Φωτό από την κινητοποίηση των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης
Μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με κατεύθυνση το υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι συνταξιούχοι της Αθήνας, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Στην κεφαλή της πορείας, το κεντρικό πανό αναγράφει: «Δωρεάν ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι: «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία - λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι με τους εργάτες επίθεση και πάλη».
Νωρίτερα, στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μίλησαν όλοι οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, καθώς και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος εν αποστρατεία του ΠΝ, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο χαρακτήρα και στη στόχευση της αντιλαϊκής επίθεσης της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου, καλώντας σε αποφασιστική οργάνωση και συμμετοχή από κοινού με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Σε αυτή την κατεύθυνση, κάλεσε τους συνταξιούχους να λάβουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη.
Στη συγκέντρωση των συνταξιούχων, παρευρέθηκε και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος στον αγώνα και τα αιτήματα των συνταξιούχων.

Μαζική κινητοποίηση και στην Θεσσαλονίκη

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και από τους συνταξιούχους του νομού που κατευθύνονται προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης προκειμένου να επιδώσουν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους όπου χαιρέτησαν εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Ρέβας, β' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Ανάλογες μαζικές κινητοποιήσεις συνταξιούχων γίνονται από το πρωί σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.