Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.(Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της Μαγνησίας στο συλλαλητήριο)

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της Μαγνησίας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη ώρα 6μ.μ., στην πλ. Αριστοτέλους,  απήυθυνε κατα την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήεμρα στο εργατικό κέντρο Βόλου, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και μέλος της γραματείας του ΠΑΜΕ Κώστας Στεργίου, “με την σημερινή μας συνέντευξη, θέλουμε να απευθύνουμε ένα πλατύ κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής μας στο συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων  στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη ώρα 6μ.μ. στην πλ. Αριστοτέλους. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στης 2 το μεσημέρι μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου.Κυρίως όμως θέλουμε, γι άλλη μια φορά, να καλέσουμε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. για οργάνωση της πάλης, την μόνη ελπιδοφόρα επιλογή για τους εργαζόμενους,  ώστε να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, να ανακτήσει ο λαός τις απώλειες που είχε από την περίοδο της κρίσης.
Σε ότι αφορά τις ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία που συσπειρώνονται με το αγωνιστικό-διεκδικητικό πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ. είναι γνωστό ότι όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από το τι σχεδιάζεται, τι ψηφίζεται, όσο και για τις συνέπειες που θα έχουν τα νέα μνημόνια και μέτρα στη ζωή του λαού. Οργανώσαμε, στο μέτρο των δυνάμεων μας, μαζικά συλλαλητήρια στην καρδιά του καλοκαιριού, στην πόλη μας αλλά και σ όλη την Ελλάδα, όταν όλες οι άλλες δυνάμεις συνέχιζαν να καλλιεργούν στάση αναμονής και αυταπάτες γύρω από τη διέξοδο που συμφέρει τους εργαζόμενους.
Αλλά και πριν, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., διέθεσαν όλες τους τις δυνάμεις για να αποκρούσουν την επίθεση των εργοδοτών, η οποία κλιμακώθηκε με αφορμή τα capital controls. Σε πολλές περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους κατάφεραν να μην περάσει ο εκβιασμός των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της υπογραφής ατομικών συμβάσεων, η μείωση μισθών, η απληρωσιά.
Με παρακαταθήκη λοιπόν αυτούς τους αγώνες, οργανώνουμε την συνέχεια, τώρα, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση γιατί εδώ που μας έχουν φθάσει δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή, για απογοήτευση και μοιρολατρία.
Αντίθετα, είναι η ώρα ο εργαζόμενος λαός να δώσει τη δική του απάντηση, να σηκώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει.
Να τιμωρήσει αυτούς που του έφεραν μνημόνια και αντεργατικούς νόμους για να σώσουν από την καπιταλιστική κρίση μια χούφτα πλουτοκράτες.
Αυτούς που τον έχουν καταδικάσει στην ανεργία, την απληρωσιά, τη μαύρη ανασφάλιστη δουλειά, τους μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Αυτούς που βάζουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, καταργούν το δικαίωμα στη σύνταξη για τις νεότερες γενιές, πετσόκοψαν τις συντάξεις των γερόντων.
Αυτούς που έχουν το λαό μόνιμο υποζύγιο να πληρώνει φόρους δυσβάσταχτους.
Αυτούς που ετοίμασαν ένα μαύρο μέλλον για τα παιδιά του λαού.
Είναι η ώρα να τιμωρήσει όλους όσους τον κορόιδεψαν, τον εξαπάτησαν, συνεχίζουν να του λένε ψέματα.
Τώρα επιβάλλεται να δοκιμάσει τη μεγάλη του δύναμη, που ως τώρα την έβαλε σε δεύτερη μοίρα, εναποθέτοντας ελπίδες σε μια κυβερνητική εναλλαγή χωρίς ρήξη και σύγκρουση με τα μονοπώλια, τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ένωσή τους, την ΕΕ.
Οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον την πείρα. ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο και τώρα μας ζητούν να επιλέξουμε ποιος θα είναι αυτός που θα εφαρμόσει τα βάρβαρα μέτρα που προβλέπουν: την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των αποζημιώσεων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τη νέα δραματική μείωση των μισθών, την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την αύξηση των ορίων στα 67 χρόνια, τη μείωση των συντάξεων στα 360 ευρώ για την μεγάλη πλειοψηφία, το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, τη μονιμοποίηση και επέκταση της φοροληστείας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε Παιδεία, Υγεία. Να μη μείνει τίποτα από όσα δικαιώματα είχαμε κρατήσει με αγώνα και μέσα στην κρίση.
Θέλουν να μας βάλουν να επιλέξουμε μόνοι μας το σχοινί που θα μας κρεμάσουν! Θέλουν να επιλέξουμε το δήμιο! Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής και της αποφασιστικής αναμέτρησης με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντά τους.
Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι. Είναι η ώρα ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκετε στους ταξικούς αγώνες.
Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας.
Δεν πρέπει για άλλη μια φορά να ξεγελαστούμε από νέους σωτήρες που τώρα μπροστά στις εκλογές πάνε να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους και να ψαρέψουν στα θολά νερά.
Δε μας ταιριάζει η απογοήτευση. Η απάντησή μας πρέπει να είναι μία: οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές.
Ταυτόχρονα  βασικός όρος και προϋπόθεση είναι να  αλλάξουμε αποφασιστικά την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να γυρίσουμε την πλάτη στις προδοτικές ηγεσίες σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος. Τραβάμε μπροστά, αποφασιστικά για να δημιουργήσουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα μαζικό, δημοκρατικό, με τη συμμετοχή των εργαζομένων. Ένα κίνημα που να μπορεί να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κόμματά τους, και τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες, να οργανώνει την πάλη για να απαλλαγεί από όλα αυτά. Δυναμώνουμε το Π.Α.ΜΕ. Τέτοιο κίνημα χρειαζόμαστε.
Σ αυτήν ακριβός την προσπάθεια απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και συζήτησης σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή για την ανάγκη να μετατρέψουμε το συνδικαλιστικό κίνημα σε πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων τους, για να βγούμε στο ξέφωτο χωρίς μνημόνια και αφεντικά. Να συζητήσουμε πώς θα απαλλάξουμε τα σωματεία και τους συλλόγους των εργαζομένων από το σαράκι του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Απευθυνόμαστε σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, που κατανοεί ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο και θέλει να αντισταθεί, να απαλλαγεί το συνδικαλιστικό κίνημα από τα βαρίδια της αναξιοπιστίας και του εκφυλισμού. Να δράσουμε μαζί, με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, παλιών και νέων. Για να ανοίξουμε τον δρόμο  που συμφέρει το λαό και απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες του.
Όλους αυτούς τους καλούμε σε συμπόρευση για ένα μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Για συνδικάτα μαζικά, δημοκρατικά, αγωνιστικά, στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών και του κράτους. Για κίνημα που θα συμβάλλει στο χτίσιμο της Κοινωνικής Συμμαχίας, στην απόκρουση των αντιλαϊκών μνημονίων, στην οργάνωση της αλληλεγγύης και την ταξική ενότητα, παλεύοντας με τις σημαίες των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων και όχι των αφεντικών.
Το σύνθημα – θέση "Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά", πρέπει να γίνει υπόθεση πάλης του συνόλου της εργατική τάξη."
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.