Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Το … κουδούνι του Περισσού !


Το … κουδούνι του Περισσού !

Μάλιστα !

 

Ποιος μπορεί και θέλει να χτυπήσει το κουδούνι του Περισσού ;

Και, θα … απαντήσει ο Περισσός ;

Για να δούμε μερικά θέματα …

Κατ΄ αρχή να πούμε ότι ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος, άνεργος, νέος ή νέα, αγρότης ή μικρομαγαζάτορας, ελεύθερος επαγγελματίας, γυναίκα ή μετανάστης, ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να το χτυπήσει !

Όχι μόνο είναι καλοδεχούμενος στον Περισσό, αλλά θα δει την πόρτα να ανοίγει διάπλατα !

Στα πλαίσια αυτά, έχοντας δε υπόψη ότι και ένας κόσμος αριστερός, προοδευτικός, καλόπιστος, ναι μπορεί να το χτυπήσει (το κουδούνι, ντε) κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας ή άλλος.

Αρκεί να το κάνει σοβαρά και όχι για … πλάκα, όπως κάναμε παιδιά και χτυπάγαμε τα κουδούνια της γειτονιάς για να … γελάσουμε.

- Να το χτυπήσει για να μιλήσουμε για εργατικούς αγώνες, όχι για να πάμε για … καφέ στο διπλανό (ή σε πιο … μακρινό) καφενείο !

- Να το χτυπήσει για να πάρουμε αποφάσεις ανατροπής και οικοδόμησης μιας Νέας Κοινωνίας, όχι για να … παίξουμε τάβλι !

- Να το χτυπήσει για να καταγράψουμε τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού μας, όχι να μιλήσουμε για την … μόδα ή τι … φαί θα κάνουμε !

Με άλλο λόγια, με απλά λόγια, να χτυπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το κουδούνι του Περισσού, ΜΟΝΟ αν θέλει να μιλήσουμε ΣΟΒΑΡΑ.

Να μιλήσουμε για το Κίνημα, τις κινητοποιήσεις, όχι με όρους … παρέλασης (ποιος θα μπει … μπροστά και ποιος πίσω, ποιος θα κρατάει την … σημαία κλπ.), όχι σαν να είμαστε όλοι … «μια χαρούμενη ατμόσφαιρα», αλλά με όρους συνεχούς διαπάλης, με όρους ανατροπής, με όρους Λαϊκής Συμμαχίας που θα οδηγήσει στην Εργατική Εξουσία.

Αν το λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ή όποιος άλλος, θέλει μια πραγματική Συμμαχία, μια πραγματική Ενότητα, ας το κάνει, ας χτυπήσει το κουδούνι του Περισσού.

Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ (και κάποιοι άλλοι) δεν το κάνουν !

Και, δεν το κάνουν, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα «βοηθούσε» … επικοινωνιακά !

Το κάνουν όμως από την … τηλεόραση !

- Εκεί, που δεν χρειάζεται να δώσουν λόγο για τις τεράστιες κωλοτούμπες  που κάνουν τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο.

- Εκεί,  που δεν χρειάζεται να αποδείξουν τις υποσχέσεις τους, τις φρούδες ελπίδες που καλλιεργούν στον λαό μας, που μπορούν όμως να είναι και με τον … χωροφύλαξ και με τον … αστυφύλαξ.

- Εκεί, που δεν χρειάζεται να απαντήσουν πως γίνεται να … στρίβουν μεν αριστερά, αλλά πίσω τους να … συνωστίζονται δεκάδες, εκατοντάδες και χιλιάδες  «δεξιοί» και «κεντρώοι» που χρόνια τώρα με τις πολιτικές τους έφεραν την χώρα και τον λαό μας στην εξαθλίωση.

- Εκεί που δεν χρειάζεται να απολογηθούν για τα στελέχη τους, που πρόδωσαν το λαϊκό κίνημα, που πρόδωσαν το κομμουνιστικό κίνημα, που πρόδωσαν το ΚΚΕ.

Όσοι το λοιπόν, καλοπροαίρετα και με την ειλικρινή αγωνία που έχουν, τους παροτρύνουν να χτυπήσουν το κουδούνι του Περισσού, η καλούν τον Περισσό να ανοίξει την πόρτα μετά το χτύπημα, ας μην συνεχίζουν να κουράζονται !

Όχι γιατί δεν θα ανοίξει ο Περισσός  …

Αλλά, γιατί δεν θα το χτυπήσουν ΠΟΤΕ !

Τους αρκεί το κουδούνι των … τηλεοράσεων !

υ.γ.: Το παραπάνω άρθρο, γράφτηκε με αφορμή σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ στον σ. Κουτσούμπα στην Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.