Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Να κάνουμε τα σωστά ερωτήματα!!

Να κάνουμε τα σωστά ερωτήματα

 από  redship 10 Ιουλίου , 2012
από  2310net


Περιτριγυρίζουμε την αλήθεια, την αγγίζουμε αλλά δεν την πιάνουμε. Ο θυμός μας εκτονώνεται πάνω σε ψευδείς στόχους επειδή δεν ξέρουμε την αλήθεια. Θέλουμε να τη μάθουμε αλλά δεν μπορούμε. Δεν μας την κρύβει μια τεράστια συνομωσία. Δεν μας ψεκάζουν. Η αλήθεια είναι εκεί έξω, απλά εμείς κάνουμε τις λάθος ερωτήσεις.
Μας απασχολεί πότε παραιτήθηκε ο Νικολόπουλος, αντί να αναρωτηθούμε αν θα αλλάξει κάτι με την αλλαγή υπουργού.
Αναρωτιόμαστε γιατί έμεινε ο Κουβέλης καθιστός στα έδρανα της Βουλής να παρακολουθήσει την ομιλία του Μιχαλολιάκου, αντί να αναρωτηθούμε γιατί έφυγαν οι υπόλοιποι της ΔΗΜΑΡ ή ακόμα καλύτερα, τι δουλειά έχει ο Κουβέλης στα βουλευτικά έδρανα. Ρωτάμε γιατί παραιτούνται οι δεξιοί και όχι οι Αριστεροί απο την κυβέρνηση, αντί να αναρωτηθούμε γιατί να παραιτηθεί ο άνθρωπος, αφού είναι πιστός στην προεκλογική του διακήρυξη ότι θα κάνει τα πάντα για να μείνουμε με κάθε θυσία στο ευρώ.
Ανάγουμε σε μέγα ζήτημα το ποιον χρηματοδότησε η Γιάννα αντί να αναρωτηθούμε ποιος χρηματοδοτεί τις «Γιάννες»
Κατηγορούμε την συγκυβέρνηση γιατί δεν επαναδιαπραγματεύται αλλά δεν ρωτάμε τους εαυτούς μας, πόσο μαλάκες ήμασταν που τους πιστέψαμε όταν έλεγαν ότι θα επαναδιαπραγματευτούν.
Αναρωτιόμαστε γιατί η Χρυσή Αυγή δεν σέβεται την δημοκρατία, αντί να αναρωτηθούμε πόσο χαζοί είμαστε όταν θέτουμε αυτό το ερώτημα.
Γιατί το Μέγκα στηρίζει προκλητικά την κυβέρνηση; Εσύ γιατί το βλέπεις το Μέγκα ηλίθιε;
Ρωτάμε γιατί το κράτος προστατεύει τις τράπεζες. Ας δοκιμάσουμε να αναρωτηθούμε αν το κράτος υπάρχει για να προστατεύει τις τράπεζες.
Γιατί η Εκκλησία δεν δίνει μέρος της περιουσίας της στο λαό; Προφανώς πρόκειται για λάθος ερώτημα. Το σωστό θα ήταν γιατί ο λαός εξακολουθεί να δίνει την περιουσία του στην Εκκλησία.
Γιατί να μην είμαστε όλοι πλούσιοι; Λάθος ερώτημα. Δοκιμάστε να αναρωτηθείτε πως έγιναν κάποιοι πλούσιοι.
Ποιοι μας έφεραν την κρίση, το μνημόνιο, το ΔΝΤ; Καλή ερώτηση, αλλά γιατί δεν αναρωτηθήκαμε ποτέ που οφείλεται η κρίση, τι διαφορά έχει το μνημόνιο με ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο «καλό» κόσμο, και γιατί το ΔΝΤ δεν ήρθε μόνο του, αλλά μαζί με την ΕΕ;
Αν αρχίσουμε να ρωτάμε διαφορετικά θα πάρουμε διαφορετικές απαντήσεις. Θα ξεφύγουμε από τις καθεστωτικές αντιλήψεις για την κρίση, την πολιτική, την οικονομία. Θα καθαρίσει το μυαλό μας από τις παπαρολογίες που εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια και θα αποκαλυφθεί μπροστά μας ο κόσμος όπως είναι, και όχι όπως νομίζουμε ότι είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.