Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


ΕΓ ΠΑΜΕ: Στην αντεπίθεση να περάσουν οι εργαζόμενοι που τους τσακίζουν τη ζωή

Ο προγραμματισμός δράσης μπροστά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη, προκειμένου να αποτελέσει σταθμό στην άνοδο των αγώνων, καθώς και του επόμενου διαστήματος, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, το πρωί του Σαββάτου 2 Σεπτέμβρη.
Τονίστηκε η ανάγκη να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για τη μαζική, μαχητική συμμετοχή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αλλά και σε όλη την πολύμορφη δράση που ξεδιπλώνουν καθημερινά Συνδικάτα, Σωματεία Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Αγώνα και φορείς, σε Θεσσαλονίκη και Αττική προκειμένου να δοθεί μαζική και μαχητική απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που σχεδιάζουν κυβέρνηση και «εταίροι» για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Επισημάνθηκε η σημασία, τα συνδικάτα να συζητήσουν πλατιά στους τόπους δουλειάς και να αποκαλυφθεί στους εργαζόμενους ότι πίσω από την επικοινωνιακή, αποπροσανατολιστική τακτική της κυβέρνησης περί «δίκαιης ανάπτυξης» κρύβεται το τσάκισμα της ζωής και των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Επίσης, να αναδειχτεί το καθήκον και να δοθεί ώθηση στην οργάνωση του ταξικού αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική.
Ως μέτωπα πάλης υπογραμμίστηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η διεκδίκηση αυξήσεων μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών. Επίσης τα ζητήματα των εργατικών ατυχημάτων συνδεδεμένα με την υγεία - πρόνοια - περίθαλψη. Τέλος, η σημασία του να μην περάσει η προσπάθεια απαγόρευσης του δικαιώματος της απεργίας και των εμποδίων της οργάνωσης της συλλογικής πάλης και δράσης των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.