Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ύποπτη ευαισθησία για τους μετανάστες...Είδα σήμερα το πρωί ότι οι New York Times είχαν εξώφυλλο σχετικό με το δράμα των μεταναστών της Συρίας. Το εξώφυλλο αυτό -σε συνδιασμό με την αυξημένο ενδιαφέρον που έχει δείξει και η Ε.Ε με όλα της τα Media αυτές τις μέρες για το συγκεκριμένο ζήτημα- με έκανε να πονηρευτώ και να αναρωτηθώ γιατί τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος; Αργότερα ένας φίλος μου έστειλε το παρακάτω άρθρο από το Ριζοσπάστη που μάλλον εξηγεί το γιατί:

Ολόκληρο το άρθρο

και το επίμαχο απόσπασμα..."Χερσαία επέμβαση από χώρες της Μ. Ανατολής βλέπει ο Κέρι...
Και ενώ διαφαίνονται στον ορίζονται διπλωματικές προσπάθειες με επίκεντρο τη Συρία, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, επανέφερε στο τραπέζι την όξυνση της κρίσης ως «αφορμή» για την πραγματοποίηση μιας χερσαίας επέμβασης στο συριακό έδαφος «στο μέλλον» από χώρες της Μέσης Ανατολής που στηρίζουν τον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό των ΗΠΑ.
Μιλώντας στο CNN, ο Κέρι προέβλεψε ότι το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος και κατά τη διάρκεια της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τονίζοντας: «Χρειάζεται να αναπτυχθούν χερσαίες δυνάμεις επί του πεδίου. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί την κατάλληλη στιγμή...». Διόλου τυχαία ο Κέρι τα είπε αυτά μετά τη συνάντησή του με το Σαουδάραβα ομόλογό του, Αντελ αλ Τζουμπέιρ.
Υπό το βάρος των παραπάνω σχεδιασμών και κινήσεων, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι «τουλάχιστον 2.000 Σύροι πρόσφυγες» πνίγηκαν στη Μεσόγειοπροσπαθώντας να πλησιάσουν στην Ευρώπη από το 2011 και ότι δεν φαίνεται να υπάρχει «φως» στον ορίζοντα για σύντομο τερματισμό του πολέμου. «Η παγκόσμια αποτυχία προστασίας των Σύρων προσφύγων μεταφράζεται πλέον σε κρίση στην νότια Ευρώπη», διαπιστώνει η έκθεση."

Διαμορφώνουν λοιπόν την κοινή γνώμη ώστε μετά, αν τελικά το αποφασίσουν να κάνουν επέμβαση, να πούνε το γνωστό πια "πάμε να τους πολεμήσουμε για να τους φέρουμε την ειρήνη, τη δημοκρατία, τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό".


Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)
 http://redflyplanet.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.