Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Σύλ.Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσ/νίκης καλεί στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ


Συνάδελφε, συναδέλφισσα Με το νέο μνημόνιο Τσίπρα, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ψήφισαν και τα υπόλοιπα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι επιχειρείται η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Στη συμφωνία αυτή προβλέπονται αυξήσεις στη φορολογία, νέες μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις , επιτάχυνση κατασχέσεων και πλειστηριασμών, μονοπώληση της αγοράς.Προβλέπεται αύξηση της προκαταβολής φόρου, που θα φτάσει το 100%, ενώ σταδιακά θα αυξηθεί η φορολογία όλων των αυτοαπασχολούμενων στο 29% από το 26% που είναι σήμερα.
Η διευθέτηση των χρεών αποτελεί παράγοντα εξυγίανσης των τραπεζών και γιαυτό θα επιταχυνθούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί. Τροποποίηση των 100 δόσεων προς το χειρότερο. Ηδη μπήκαν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και αυξήθηκε το επιτόκιο.
Η μείωση της κρατικής επιχορήγησης στον ΟΑΕΕ έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των εισφορών και τη μείωση των συντάξεων.
Εφαρμόζουν μία-μία τις συστάσεις που βρίσκονται στην "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ και καταργούν την Κυριακάτικη αργία.
Όλα αυτά είναι μέτρα γραμμένα στις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ας μιλάνε κάποιοι για «Ευρώπη των λαών», που μόνο στις φαντασιώσεις τους υπάρχει. Η επιτάχυνσή τους με αφορμή την οικονομική κρίση αποτελεί «συμβόλαιο» απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, που εκτελείται με συνέπεια από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.
Οσο για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ ένα είναι το σίγουρο ,ότι θα βάλουν πλάτη να περάσουν αυτά τα μέτρα, υπηρέτες πιστοί του κεφαλαίου και της άρχουσας τάξης. Στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης, των επενδύσεων, στο όνομα της χώρας που ενώνονται όλοι για να τη σώσουν, θα θυσιαστούν εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι, μικροί έμποροι-αυτοαπασχολούμενοι που θα βάλουν λουκέτο και μάλιστα καταχρεωμένοι.
Ας αναρωτηθούμε συνάδελφοι: Μας αξίζει τέτοια ζωή; Μηδενίζουν το εισόδημά μας, η εφορία μας ληστεύει, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση.
Αξίζει μια τέτοια ζωή για τα παιδιά μας με την ανεργία στα ύψη, τους μισθούς πείνας, τη τζάμπα εργασία , μια ζωή δίχως αύριο ,σκλάβοι του 21ου αιώνα.
Τους δοκίμασες όλους. Μη πιστεύεις σε ψέματα και αυταπάτες. Δεν πρόκειται κανείς να σε βγάλει από το λάκκο παρά μόνο θα σε παραχώνουν ,ακολουθώντας τις επιταγές του κεφαλαίου και της ΕΕ.
Πάρε την τύχη σου στα δικά σου χέρια – Αγωνίσου. Η διέξοδος βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη ενάντια στα μνημόνια, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις κυβερνήσεις των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων. Τα αντιλαϊκά μέτρα περνούν πιο εύκολα, όσο εμείς τα δεχόμαστε απαθείς. Συσπειρώσου στο δικό σου σωματείο, τον Σύλλογο Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων για να βάλουμε τέλος στον κατήφορο που μας σπρώχνουν. Το δυνάμωμα των γραμμών της ΠΑΣΕΒΕ αποτελεί την πιο σίγουρη πηγή αισιοδοξίας για το μέλλον.ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  6.00 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣΠροσυγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ 5.30 μ.μ. στο ΙΚΑ της  Αριστοτέλους ΑΠΟ..http://pasevethes.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.