Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Στο «φουλ» οι μηχανές για το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Προετοιμασίες και σε άλλους νομούς για τη μετακίνηση το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Στο «φουλ» δουλεύουν πλέον οι μηχανές των ταξικών δυνάμεων για το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
Τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας καθημερινά διοργανώνουν εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου μπαίνουν και οι Λαϊκές Επιτροπές, που σχεδιασμένα, με εξορμήσεις αλλά και πικετοφορίες, παρεμβαίνουν στις γειτονιές για να φτάσει το κάλεσμα αντίστασης και ανατροπής παντού.
Ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ και της μεγάλης διαδήλωσης, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα.
Την ίδια μέρα (Παρασκευή 4/9) η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί συνδικάτα, συνδικαλιστές, Επιτροπές Αγώνα σε πλατιά σύσκεψη, στις 7 μ.μ. στον κινηματογράφο «Αλέξανδρος». Αντικείμενο της συζήτησης είναι πώς καλύτερα θα οργανωθεί η πάλη στους χώρους δουλειάς ενάντια στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του 3ου μνημονίου, που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα. Θα συζητηθεί επίσης η κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και η προοπτική που βάζει στόχο το ταξικό κίνημα.
Παράλληλα, το τριήμερο 3, 4 και 5 Σεπτέμβρη, θα γίνουν μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις σε κεντρικούς χώρους εργασίας όλων των κλάδων στη Θεσσαλονίκη, από προέδρους Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, και άλλα στελέχη του ταξικού κινήματος.
Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Για τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη, θα δρομολογηθεί πούλμαν με αναχώρηση από την πλατεία του Εργατικού Κέντρου, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 2.30 μ.μ. (δηλώσεις συμμετοχής στο ΕΚΝΛ, στα σωματεία και στο τηλέφωνο 2410.250.708, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.).
Τέλος, αύριο, Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ. στα γραφεία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας (στον 1ο όροφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας), η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου ενόψει του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ.

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ με αφορμή τη ΔΕΘ απευθύνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ. Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 5.30 μ.μ. στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους. Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:
«Εχουμε πλέον πείρα. Ολοι οι δρόμοι δοκιμάστηκαν, τώρα να δοκιμάσουμε και τη δική μας δύναμη. Κανείς μόνος του. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αποκρούσουμε το ρημαδιό που οδηγούν τη ζωή μας, για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και την αντιλαϊκή πολιτική τους. Κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.