Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ...Οργανώνει αποστολή αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οργανώνει αποστολή αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους
Από την καμπάνια του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη
Από την καμπάνια του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη
Αίτημα προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πραγματοποίηση αποστολής στο Ισραήλ, ώστε να εκφραστεί η αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Συγκεκριμένα σημειώνεται στη γραπτή επιστολή της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ:
«Κύριε υπουργέ,
Γνωρίζετε ότι εδώ και βδομάδες βρίσκεται υπό κράτηση η 16χρονη Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι, στην οποία έχουν απαγγελθεί 12 κατηγορίες επειδή διαπληκτίστηκε με Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Οχθη, ενώ προηγουμένως οι κατοχικές δυνάμεις είχαν πυροβολήσει τον 14χρονο ξάδελφό της και είχαν εισβάλει στο σπίτι της.
Επίσης, γνωρίζετε ότι κλιμακώνεται καθημερινά η επιθετικότητα του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, καθώς συνεχίζονται αμείωτες οι επιδρομές ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στη Λωρίδα της Γάζας, η επέκταση των εποικισμών και οι τραυματισμοί και δολοφονίες Παλαιστινίων, συνέπεια και της απαράδεκτης απόφασης των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και τη μεταφορά εκεί της αμερικανικής πρεσβείας. Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες Εργαζομένων της Ελλάδας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, πρόκειται να αναλάβουν νέες πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της Αλληλεγγύης των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελλάδας προς το λαό της Παλαιστίνης και τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στο Ισραήλ.
Σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μας εξασφαλίσετε τη μετάβαση αντιπροσωπείας συνδικαλιστών από την Ελλάδα στο Ισραήλ και την είσοδό τους στους χώρους κράτησης για να επισκεφτούν τη συγκεκριμένη κρατούμενη».
Νεκροί δυο Παλαιστίνιοι έφηβοι
Στο μεταξύ, δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι, ηλικίας μόλις 16 ετών, έπεσαν νεκροί το απόγευμα της Πέμπτης από σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων που έχουν αυξήσει τον κλοιό κατοχής μετά την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στις 6 Δεκέμβρη να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Το πρώτο θύμα ήταν ο 16χρονος Αμπντελχαμίντ Αμπου Μουσαέμπ, που έπεσε νεκρός από σφαίρες στο στήθος στη διάρκεια συγκρούσεων εκατοντάδων νέων διαδηλωτών με τις κατοχικές δυνάμεις κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μπουρέιτζ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας στα σύνορα με το Ισραήλ.
Λίγη ώρα μετά, στο χωριό Μπουρίν που βρίσκεται επτά χλμ. νοτιοδυτικά της Ναμπλούς στη Δυτική Οχθη έπεσε νεκρός από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών ο 16χρονος Αλί Ομάρ Νιμρ Κίνοστη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά από διαδήλωση δεκάδων νέων που αντιδρούν στην απόφαση του Προέδρου Τραμπ για την Ιερουσαλήμ. Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν αναφέρθηκε επίσης ότι τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι τρεις νέοι.
Μέσα στον τελευταίο μήνα, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 15 Παλαιστίνιους και έχουν τραυματίσει πολλές εκατοντάδες στη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.