Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμό του


ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίαςπροχώρησαν χτες ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων(ΣΕΑΑΝ), οικογένειες των περιθαλπόμενων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Σκαραμαγκά, καθώς και μαζικοί φορείς από Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα, καταγγέλλοντας πως ξεκίνησε το κλείσιμο του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά, καθώς μεταφέρθηκαν ήδη οι πρώτοι περιθαλπόμενοι σε άλλο ίδρυμα. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, Βασίλης Παντελάρος.
Κάτω από τις έντονες πιέσεις των συγκεντρωμένων πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, όπου τέθηκε το αίτημα να μην κλείσει το Θεραπευτήριο, όπως και κανένα άλλο αντίστοιχο ίδρυμα. Η αναπληρώτρια υπουργός, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το προωθούμενο λουκέτο, επικαλέστηκε «το καλό των παιδιών» και την ακαταλληλότητα του χώρου, για να πάρει την απάντηση από την αντιπροσωπεία των φορέων ότι η εξαθλίωση του χώρου ήταν μια συνειδητή πολιτική, μέσω της υποχρηματοδότησης και της εγκατάλειψης, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Γονείς και φορείς παραμένουν σε εγρήγορση και διεκδικούν: Γενναία χρηματοδότηση όλων των δημόσιων δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών σε όλα τα ιδρύματα του κέντρου και την επιστημονική συγκρότηση των τμημάτων του. Οχι στην εμπορευματοποίηση των αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.