Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Κατακραυγή για τα «έργα» του εργοδοτικού συνδικαλισμού στα Σούπερ Μάρκετ της Αττικής

ΣΩΜΑΤΕΙΑ


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και η γενική κατακραυγή από σωματεία για το όργιο εκβιασμών και τρομοκρατίας από εργοδοσία και διευθυντικά στελέχη στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ της Αττικής, ώστε οι εργαζόμενοι να ψηφίσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο κλαδικό «σωματείο»-«φάντασμα» «Εργαζομένων στα Τρόφιμα και τα Σούπερ Μάρκετ» που έχουν στήσει οι εργοδότες. 
Με ανακοινώσεις τους, οι οποίες αυξάνονται συνεχώς, μία σειρά σωματεία απ' όλη τη χώρα καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και της εργοδοσίας: 
  • «Έξω οι αχυράνθρωποι των εργοδοτών από τα σωματεία - Σωματεία Εργατών-Όχι των Εργοδοτών!», είναι το κάλεσμα που απευθύνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, που καταγγέλλει τις άθλιες παρεμβάσεις των εργοδοτών στο συνδικαλιστικό κίνημα και συμπληρώνει πως «Εργοδότες και Κυβέρνηση θέλουν σωματεία-μηχανισμούς ελέγχου και επιβολής των "θέλω" των αφεντικών. Σε αυτήν την κατεύθυνση επιδιώκουν να περιορίσουν περαιτέρω και νομικά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, να βάλουν στο γύψο το δικαίωμα στην Απεργία και τη Συλλογική Δράση.Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη σωματεία μαζικά, αγωνιστικά, μαχητικά, αποκούμπι των εργαζόμενων. Σωματεία, όπλα στα χέρια των εργατών, για τη διεκδίκηση μισθών, Συλλογικών Συμβάσεων, ανθρώπινων συνθηκών δουλειάς».
  • Το Σωματείο Εργαζομένων στις ελληνικές υπεραγορές «Σκλαβενίτη» καταγγέλλει «την αθλιότητα που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στις εκλογές ενός σωματείου-φάντασμα, που μοναδικό στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών». Και απευθύνει κάλεσμα: «Συνάδελφε στο Σκλαβενίτη και τα υπόλοιπα super market, στάσου όρθιος απέναντι στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς ένωσε τη φωνή και τη δύναμή σου με αυτούς που παλεύουν καθημερινά για τα μικρά και μεγάλα προβλήματά μας», σημειώνοντας ότι «είναι πρωτίστως δική μας ευθύνη να ξεμπερδέψουμε με τη σαπίλα και τους εκπροσώπους των εργοδοτών».
  • Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το μηχανισμό τρομοκράτησης που έχει στηθεί, και καλεί τους εργαζόμενους «από κάθε χώρο δουλειάς που έχουν σιχαθεί αυτή τη σαπίλα, που έχουν σιχαθεί να κάνουν θυσίες και υπομονή για τα κέρδη των αφεντικών, να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό», να καταδικάσουν αυτό το «όργιο» τρομοκρατίας που θυμίζει εικόνες από άλλες εποχές,να γυρίσουν την πλάτη στις φωνές της εργοδοσίας, ενισχύοντας με κάθε ευκαιρία και κάθε μέρα τη δύναμή τους, συμμετέχοντας στα σωματεία τους, δυναμώνοντας  το ΠΑΜΕ.
  • Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Δράμας, με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους εργαζόμενους για το όργιο τρομοκρατίας και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στο υποτιθέμενο «σωματείο» και καλεί τους εργαζόμενους να αποδυναμώσουν και να μαυρίσουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, τους ανθρώπους της εργοδοσίας.
  • Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας σημειώνει πως «ο ξεπεσμός του εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν έχει όρια» και επισημαίνει ότι είναι «επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το θέμα τις ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Όρος για να γίνει αυτό είναι και η σύγκρουση με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.