Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΔΥΕΘ

Συγκέντρωση στις 25 Ιούλη για την όξυνση της 

επίθεσης κατά του παλαιστινιακού λαού
Εκδήλωση - καθιστική διαμαρτυρία για τη νέα όξυνση της επίθεσης κατά του παλαιστινιακού λαού διοργανώνουν την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκηςκαι η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ σημειώνει:
«Συνεχίζεται το έγκλημα διαρκείας στην Παλαιστίνη με την κλιμάκωση της καταστολής του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού και την καταπάτηση -μαζί με την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του- και βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.
Η νέα όξυνση γίνεται ταυτόχρονα με την επικίνδυνη κλιμάκωση των ανταγωνισμών για τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων της περιοχής, που για μια ακόμα φορά θα πληρώσουν με το αίμα τους οι λαοί. Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχουν συγκεντρωθεί στρατιωτικές δυνάμεις πολλών χωρών, που σαν μισθοφόροι προσέτρεξαν να προστατεύσουν τους δικούς τους μονοπωλιακούς ομίλους. Στα πλαίσια αυτά η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και επικίνδυνη για το παλαιστινιακό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής. Αποδεικνύεται περίτρανα, για μια φορά ακόμη, ότι όσο τα ιδιωτικά συμφέροντα θα νέμονται -παράνομα και άδικα- τα πλούτη των λαών, τόσο η εκμετάλλευση, ο πόλεμος και ο ξεριζωμός θα είναι η θλιβερή τους μοίρα.
Σήμερα, που το Ισραήλ, το κράτος-δολοφόνος, επεκτείνει τους εποικισμούς, τρομοκρατεί και δολοφονεί καθημερινά τον αγωνιζόμενο λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εκφραστεί η διεθνιστική μας αλληλεγγύη. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Καταγγέλλουμε την εγκληματική δράση του ισραηλινού κράτους, το οποίο στηρίζεται πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά από ΗΠΑ και ΕΕ, με σκοπό την επιβολή των μονοπωλιακών συμφερόντων στην περιοχή. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που παριστάνει κυνικά, ότι αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, ενώ στην πραγματικότητα πράττει το ακριβώς αντίθετο.
Απαιτούμε:
  • Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.
  • Να σταματήσει άμεσα η δολοφονική πολιτική ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
  • Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
  • Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.