Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟ...

«Καμαρώνετε για το ΝΑΤΟ, τέτοιος ξεπεσμός» τόνισε προς την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κάνοντας λόγο για «ΝΑΤΟική αριστερά» κατά την ομιλία του για το Μνημόνιο Συνεννόησης με το ΝΑΤΟ για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Εμπλέκετε τη χώρα όλο και πιο βαθιά, δεν είναι αθώος ο ηλεκτρονικός πόλεμος», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης και επισήμανε τους κινδύνους λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή που δεν αποκλείουν ένα γενικευμένο πόλεμο.
Αποδήμησε ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα που εμφανίζονται υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και τα δήθεν οφέλη. Για το Κυπριακό σημείωσε ότι η εισβολή και η κατοχή έγινε από την Τουρκία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα της Ελλάδας, θυμίζοντας ότι το βράδυ των Ιμίων το ΝΑΤΟ σιώπησε.
Επιπλέον, σημείωσε ότι η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και πρόσθεσε ότι αυτό δεν έχει σχέση με το ΝΑΤΟικό δόγμα που προβλέπει ότι το 40% των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ταχείας επέμβασης στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ για να επέμβουν εκτός συνόρων όπου αποφασίσει το ΝΑΤΟ.
Τόνισε ακόμα πως η κυβέρνηση στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία υπέγραψε την απόφαση που δίνει τη δυνατότητα πρώτου πυρηνικού πλήγματος.
Αναφερόμενος στις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει και βελτιώνει ό,τι έκαναν πριν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.