Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η Λιάνα Κανέλλη στη Γιάφκα 28/09/16

 
«Δεν λέει ψέματα ο Τσίπρας, αυτός είναι. Είναι οπορτουνιστής. Ο Τσίπρας έσφαξε στο γόνατο τον Αλαβάνο πολιτικά, τον μέντορά του. Φαίνεται ότι ο άνθρωπος θα αρπάξει την ευκαιρία και θα σαλτάρει στο κύμα.Από την αρχή φωνάζει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί και έτσι υπογράφει τα πάντα», είπε στον Αlpha 989 η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.
Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει η λέξη «λαός» πια, έχει καταργηθεί. Μιλάμε για «κοινωνικούς εταίρους» και «κοινωνικές ομάδες», για να μας βάλουν να σφαχτούμε. Όταν κατάλαβαν ότι αυτό δεν περνάει ως αριστερά, πέταξαν το ταξικό πρόσημο κι εκεί εγώ τρελάθηκα».
«Άρχισαν τα αντίγραφα, τα κακέκτυπα. Το κοινό παρασύρεται. Είναι θύματα της εικόνας τους... δεν μπορεί να βγαίνει ο Κατρούγκαλος και να λέει δεν κόβονται οι συντάξεις και η Φωτίου πως συνάντησε ευτυχισμένους συνταξιούχους. Είναι σαν ζουν σε άλλο πλανήτη», τόνισε η κ. Κανέλλη.
Αναφερόμενη στους ψηφοφόρους είπε ότι «σέβομαι όποιον ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και λέει τώρα ότι απογοητεύτηκε, δεν σέβομαι αυτόν που δεν παραδέχεται όμως ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ».
Μίλησε για υποκρισία στο θέμα του νερού. «Δεν θα ιδιωτικοποιηθούν τώρα, τα νερά προ πολλού έχουν μπει στο χρηματιστήριο και κανείς δεν μου είπε ποτέ τί κόστος έχει η βροχή», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ.
Αναφερόμενη στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας είπε ότι «ακούστηκαν πολλά «γαλλικά». Έχουν υπάρξει και τέτοια στο παρελθόν. Δεν είμαστε χειρότεροι από άλλα κοινοβούλια. Είμαστε μάλλον καλύτεροι από τα μέλη του Κογκρέσου. Οι λέξεις δεν είναι βρώμικες, είναι ο τρόπος που τις χρησιμοποιείς και το περιβάλλον που τις βάζεις».
Χαρακτήρισε «μοντέρνο κιτς του 21ου αιώνα» τη λογοκρισία νομπελίστα χθες στα φεϊγ βολάν που έριξε η ΛΑΕ εντός της ολομέλειας, αναφερόμενη στην επιλογή εκείνων που έβαλαν κενό σε απόσπασμα του Ζοζέ Σαραμάγκου. «Πεθαίνω με την υποκρισία» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορώ να φανταστώ επαναστατική στάση να πετάς φεϊγ βολάν εκ του ασφαλούς. Γελούσα όταν είδα το χαρτί. Να λογοκρίνω νομπελίστα δεν το διανοούμαι. Επειδή προφανώς είναι η «ιερότητα» της αίθουσας του κοινοβουλίου και της ολομέλειας, έχουν τυπώσει τέτοιο κείμενο και σβήνουν τις «βωμολοχίες» και βάζουν εισαγωγικά. Κιτς το βρίσκω», είπε χαρακτηριστικά.
«Το δεύτερο που με εντυπωσίασε χθες στη Βουλή ήταν η τελευταία ατάκα ενός συναδέλφου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με απορρύθμισε. Ο κος Ουρσουζίδης (του ΣΥΡΙΖΑ) είπε να επιστρέψουμε τα 3 εκ στον Καλογρίτσα. Δεν ήξερα τί να πω. Δεν μπορεί κάποιος να ζητάει την αποζημίωση του Καλογρίτσα. Για τον όποιον δηλαδή. Αυτό μου θύμισε τη Χ.Α που έχει ρωτήσει τόσες φορές πώς θα γλυτώσουν οι εφοπλιστές. Δεν μου φαίνεται φυσιολογικό. Τα είπε όλα μόνος του», πρόσθεσε η κα Κανέλλη.
Επεσήμανε ότι «εγώ είχα πει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει έναν σταθμό και μια τράπεζα ως επιρροή για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα και να διατηρήσει το ποσοστό του αν βγει αντιπολίτευση. Είναι οφθαλμοφανές και δεν είναι «φυσικό», όπως λέει ο Κούλογλου».
Έκανε λόγο για «παιχνίδι των εντυπώσεων» καθώς «από το πρωί ως το βράδυ βγαίνουν τόσα non papers για θέματα τεράστια».
«Η πολιτική κινείται με «κύκλους», όπως και τα μίντια και όλα. Όταν μια είδηση περιγράφεται από «κύκλους» μπερδεύουν τον οποιονδήποτε. Είναι θεμιτό και καπιταλιστικό στο καθεστώς που ζούμε, δεν γίνεται αλλιώς», πρόσθεσε.
Αναφέρθηκε στην περίπτωση της Χίλαρι Κλίντον λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Χίλαρι δήλωσε ό,τι και ο Τσίπρας μετά τη διαπραγμάτευση. (Ο Τσίπρας δεν είναι πια παιδί. Ποιο παιδί; Άμα αρχίσεις έτσι να τον λες είναι σαν να μην έχει ευθύνη). «17 ώρες σκληρή διαπραγμάτευση σε βαθμό που τσακίστηκα και έβγαλα και επιχείλιο έρπητα». Τσιπρίζει η Κλίντον ή αμερικανίζει ο Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.
Έφερε ως παράδειγμα τη συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία. «Αν αποφασίσει ο Αρχιεπίσκοπος να πάει στη Βουλή, θα άρχιζαν μετά να λένε για «εκτροπή πολιτεύματος» μέσα σε 3΄. Αυτό «φτιάχνεται». Ο πολίτης δεν καταλαβαίνει δηλαδή ποιο είναι «φτιαχτό» και ποιο όχι. Και αρχίζει η γενίκευση, που είναι η αρχή του φασισμού».
Spiros Xaritatos OfficialAlpha 989 RadioAlpha 96,5 Θεσσαλονίκη,#giafka#lianakaneli#radiofonikisinomosia
Alpha989 Ραδιόφωνο που... Βλέπεται !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.